Arama Bağlantılar ÇÜ Anasayfa
  HABER MERKEZİ  
 
 
Anasayfa
 
Hakkımızda
 
E-Bülten
 
Röportajlar
  Konuşma Metinleri
  Videolar
  Medyada ÇÜ
 
Haber Arşivi
 
İletişim
 

Çukurova Üniversiteli Akademisyen ve Öğrencilere AB Ufuk 2020 Programlarında Yasal ve Finansal Konular Eğitimi Verildi.

 

 

Adana (ÇÜHM) -

02.02.2016

TÜBİTAK Avrupa Birliği (AB) Çerçeve Programları Ulusal Koordinasyon Ofisi ve Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Rektörlüğü Proje Geliştirme ve Koordinasyon Birimi işbirliğiyle “AB Ufuk2020 Programında Yasal ve Finansal Konular Bilgi Günü” gerçekleştirildi. Etkinlik kapsamında Çukurova Üniversiteli akademisyen ve öğrencilere, AB Ufuk 2020 Programlarında Yasal ve Finansal Konular eğitimi verildi.

Akif Kansu Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen ve Proje Geliştirme ve Koordinasyon Birimi Koordinatörü Prof. Dr. Süha Berberoğlu’nun açılış konuşmasıyla başlayan eğitim seminerinde, Ufuk 2020 Programı Yasal ve Finansal Konuları Ulusal İrtibat Noktası Görevlisi Gürsel Fırat Gedikli tarafından “Yasal Konular” başlığı altında, ‘Hibe Sözleşmesi’, ‘Finansal Konular’, ‘Konsorsiyum Anlaşması’, ‘Fikri Mülkiyet Hakları’ konularında bilgi verdi.

 

AB Çerçeve Programları ve Horizon 2020 Nedir?

Avrupa Birliği Çerçeve Programları (AB ÇP) Avrupa’nın bilim, teknoloji politika ve uygulamalarının uyumlaştırılması amacıyla oluşturulan Topluluk Programıdır. İlki 1984 yılında başlatılmış dünyanın en yüksek bütçeli sivil araştırma programıdır. Çerçeve Programlar Avrupa’nın araştırma ve teknoloji geliştirme kapasitesini güçlendirmek, üniversite-sanayi işbirliğini teşvik etmek, AB üye ülkeleri, AB aday ülkeleri ve AB’nin işbirliği yaptığı diğer ülkeler ile AB politikalarına ilişkin farklı alanlarda işbirliğini geliştirmek amacıyla yürütülmektedir. Program uluslararası ortaklıklar yolu ile geleceğin teknolojilerine yön verme amacıyla oluşturulmuştur.

Çerçeve Programlar, geniş kapsamlı bir bilimsel çerçeve içerisinde araştırma ve teknoloji geliştirme faaliyetlerini desteklemek için kurulan özel bir fonlama sistemi ile hayata geçirilmektedir. 2007-2013 yıllarını kapsayan süreçte AB 7. Çerçeve Programı yürütülmüştür. Avrupa Birliği’nin yeni dönem Araştırma ve Yenilik Çerçeve Programı olan Horizon 2020 ise 2014-2020 yılları arasında Avrupa Komisyonu tarafından yürütülecektir.

 

 

kişi ziyaret etmiştir

 



Çukurova Üniversitesi Haber Merkezi