Arama Bağlantılar ÇÜ Anasayfa
  HABER MERKEZİ  
 
 
Anasayfa
 
Hakkımızda
 
E-Bülten
 
Röportajlar
  Konuşma Metinleri
  Videolar
  Medyada ÇÜ
 
Haber Arşivi
 
İletişim
 

Hukuk Fakültesi 6. Dönem Mezunlarını Verdi.

 

 

Adana (ÇÜHM) -

25.07.2017

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Hukuk Fakültesi 6. Dönem mezunlarını düzenlenen törenle uğurladı. 180 Hukuk Fakültesi öğrencisi keplerini havaya fırlatarak mezun oldu.

Mithat Özsan Amfisi’nde düzenlenen törene Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şeref Erdoğan, Adana Bölge Adliye Mahkemesi Cumhuriyet Başsavcısı Sabri Beytorun, akademisyenler öğrenciler ve aileleri katıldı.

 

Saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende Hukuk Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Fatih Bilgili açılış konuşmasını gerçekleştirdi. Prof. Dr. Bilgili, yeni fakülte binasına taşınma işlemlerinin tamamlandığını hatırlatarak yeni bina hakkında bilgi verdi. Bin 62 lisans öğrencisinin halen Çukurova Hukuk Fakültesi’nde eğitim gördüğünü belirten Prof. Dr. Bilgili, 180 öğrencinin bu yıl mezun olduğunu ve toplamda 375 mezun verdiklerini söyledi.

Prof. Dr. Erdoğan: ”Çukurova Üniversitesi bölgenin en köklü üniversitesi.”

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şeref Erdoğan ise Çukurova Üniversitesi’nin bölgenin en köklü üniversitesi olduğunu hatırlatarak, Hukuk Fakültesi’nin ise en genç fakülte olduğunu söyledi. Öğrenci sayısının her yıl arttığını hatırlatan Prof. Dr. Erdoğan konuşmasına şöyle devam etti;
“Sevgili mezunlarımız bugün alacağınız diplomayla beraber yaşamınızda yeni bir dönem başlamış bulunuyor. Ülkemizin önde gelen üniversitelerinden biri olan araştırma geliştirme çalışmalarıyla değişime ve gelişime açık demokrasi fikrini benimsemiş bireyler yetiştirmeyi ve bilimsel birikimlerini diğer bilim kurulları ve tolumla paylaşmayı görev ve ilke edinmiş olan Çukurova Üniversitesi’nden alacağınız diploma size birçok kapıyı açacaktır. Hepinizin yolu açık olsun.”

180 Öğrenci Mezun Oldu.

Açılış konuşmalarının ardından fakülte birincisi Burcu Oğuz yaş kütüğüne adına çakarak diplomasını Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şeref Erdoğan‘dan aldı. Dereceye giren öğrencilere de protokol üyelerince diplomalarının verilmesinin ardından akademisyenler tek tek öğrencilere diplomalarını takdim etti. Yemin törenin ardından 180 öğrenci keplerini havaya fırlatarak mezun oldu.

 

 

kişi ziyaret etmiştir

 



Çukurova Üniversitesi Haber Merkezi