Arama Bağlantılar ÇÜ Anasayfa
  HABER MERKEZİ   Anasayfa
 
  Hakkımızda
  Gündemdekiler
  Etkinlikler
  Röportajlar
  Medyada ÇÜ
  Haber Arşivi
  Haber Bildirim Formu
  İletişim
 
Adres: Çukurova Üniversitesi Haber
Merkezi Sarıçam Adana
Telefon: +90 322 338 70 70
Dahili: 2016
Faks: +90 322 338 70 70
E-posta: habermerkezi@cu.edu.tr

Çukurova Üniversitesi Bir İbadet ve Kültür Merkezi Kazanıyor

Adana (ÇÜHM) - Çukurova Üniversitesi 57. Alay Şehitleri Camii’nin inşasıyla ilgili bilgilendirme toplantısı, DSİ 6. Bölge Müdürlüğü Baraj Eğitim Tesisleri’nde yapıldı. Toplantı; Vali Hüseyin Avni Coş, Adana Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, Seyhan Belediye Başkanı Azim Öztürk ve Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kibar'ın katılımıyla gerçekleşti.

cami

Çukurova Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Osman Ateş, açılış konuşmasında  "Çanakkale ruhtur, şuurdur, milli birlik ve bütünlüğümüzün talimatdır, tamamı şehit olan 57. Alay'dır." diyerek Çanakkale Savaşı'nın ve 57. Alay'ın ülke için taşıdığı öneme dikkat çekti. Cami isminin belirlenmesinde 57. Alay Sancağı'nın İlahiyat Fakültesi'ne getirilmesinin etkili olduğunu belirten Ateş, "Sancak Fakültemize geldiğinde öğrencilerimiz bunu bir işaret saydılar ve camimizin adının bu şekilde olmasını kararlaştırdık." dedi.

Rektör Kibar: "Sadece Cami değil çok yönlü bir kültür merkezi oluşturuyoruz"

Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kibar, din ve vicdan özgürlüğünün demokrasinin gerekliliklerinden olduğunu ifade ederek, "İbadethanelerimiz, toplumsal huzurun ve manevi hayatın devamı için büyük önem taşımaktadır. Demokrasinin olduğu ülkelerde din ve vicdan özgürlüğünün üç unsuru olan inanma ve ibadet özgürlüğü, dini eğitim yapma hakkı ile dini yayın yapma hakkı Anayasa'yla teminat altına alınmıştır. Bu nedenle Üniversitemiz yerleşkesinde bulunanların ibadet ihtiyacını karşılamak için cami inşaatına başlamış bulunuyoruz." dedi. 57. Alay Şehitleri Camii'nin  sadece bir ibadet alanı değil bir kültür merkezi olarak da faaliyet göstereceğini vurgulayan Rektör Kibar, "Cami bünyesinde panel, sempozyum gibi etkinliklerin yapılacağı 500 kişilik bir amfi, öğrencilerimizin hat, tezhip, ebru ve ney gibi sanat faaliyetlerini yürüteceği atölyeler, sergi salonları, dini musiki ve Kur'an çalışmalarının yapılacağı derslikler de bulunacak" diyerek çok yönlü bir merkez oluşturacaklarını belirtti.

sunum1

sunum2

57. Alay Şehitleri Camii'nin İlahiyat Fakültesi'nin eğitimine katkıda bulunacağını vurgulayan Rektör Kibar, "Çukurova Üniversitesi Rektörlüğü olarak Diyanet İşleri Başkanlığı ile yapacağımız protokol bünyesinde bölgedeki din adamlarımızı bu kültür merkezimizde hizmet içi eğitime alarak eğiteceğiz ve İlahiyat Fakültesi'nin öncüğlüğünde bölgemizin manevi kalkınmasına katkıda bulunacağız." dedi. Son olarak cami yapımına destek vermek isteyenlere çağrıda bulunan Rektör Kibar, "Çukurova İlahiyat Eğitimini Geliştirme ve Destekleme Derneği öncülüğünde yapılacak camimizin inşaatına destek sağlamak isteyen öğretim üyelerimiz bu derneğe üye olarak eserin yapımına katkıda bulunabilirler." diyerek sözlerini sonlandırdı.


57. Alay Şehitleri Camii Teknik Heyet Başkanı Rahmi Sencer Çelik, teknik konular ilgili bir sunum yaparak cami inşaatını iki yıl sonunda bitirmeyi hedeflediklerini söyledi. Vali Hüseyin Avni Coş'un yönetimindeki toplantı ile devam eden etkinlik, Kuran-ı Kerim Tilaveti ve İl Müftüsü Arif Gökçe tarafından yapılan dua ile sona erdi.

Tel: 0 (322) 338 70 70 - 0 (322) 338 60 84/2016 habermerkezi@cu.edu.tr


Çukurova Üniversitesi Haber Merkezi