Arama Bağlantılar ÇÜ Anasayfa
  HABER MERKEZİ  
 
 
Anasayfa
 
Hakkımızda
 
E-Bülten
 
Röportajlar
  Konuşma Metinleri
  Videolar
  Medyada ÇÜ
 
Haber Arşivi
 
İletişim
 

Çukurova Üniversitesinde 2. İç Hastalıkları Hemşireliği Eğitim Çalıştayı Düzenlendi.

 

 

Adana (ÇÜHM) -

01.06.2016

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü Anabilim Dalı tarafından  “2. İç Hastalıkları Hemşireliği Eğitim Çalıştayı” düzenledi. ÇÜ Kongre Merkezi’nde düzenlenen çalıştayda lisans, yüksek lisans ve doktora düzeyinde yaşanan sorunlar ve çözüm önerileri tartışıldı.

2. İç Hastalıkları Hemşireliği Eğitim Çalıştayı saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Çalıştayın açılış konuşmasında ilk kürsüye çıkan ÇÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü Bölüm Başkanı ve Çalıştay Eş Başkanı Prof. Dr. Gürsel Öztunç oldu. Prof. Dr. Öztunç iç hastalıkları hemşireliği dersinin kapsamı hakkında katılımcılara bilgi verdi.

 

“Hemşirelikte Bilimsel, Teknolojik, Çağdaş Gelişmelere Uygun Olarak Ortak Bir Anlayış ve Yaklaşım Benimsenmeli.”

Tüm mesleki temel derslerde olduğu gibi hemşirelik eğitiminde de öğretim stratejisi ve yöntemlerinin önemine değinen Prof. Dr. Öztunç hemşirelikte bilimsel, teknolojik, çağdaş gelişmelere uygun olarak ortak bir anlayış ve yaklaşım benimsenmesinin önemine vurgu yaptı.

 

 

 

Çalıştay Eş Başkanı İç Hastalıkları Hemşireliği Anabilim Dalı Başkanı Öğretim Görevlisi Dr. Gülşah Tanrıverdi de, çalıştaya ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyduklarını söyledi.

 

 

 

İç Hastalıkları Hemşireliği Eğitim Çalıştayının geleneksel olarak başlatılmasına öncülük eden Prof. Dr. Aynur Esen ise iç hastalığı hemşireliğinin şartları gereği sistematik olması gereken bir bölüm olduğunu söyledi.

 

“Hemşirelik Bilim ve Teknolojinin İlerlemesine Paralel Olarak Gelişiyor.”

Daha sonra kürsüye gelen Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Sevban Arslan, hemşireliğin bilim ve teknolojinin ilerlemesine paralel olarak geliştiğini ifade ederek modern hemşirelik anlayışıyla gelişmeye devam ettiğini vurguladı. Günümüzde insan sağlığının korunması ve sürdürülmesinde hemşireliğin önemli meslekler arasında yer aldığını hatırlatan Doç. Dr. Arslan, fakültelerinin kuruluşundan bu güne kadar yaklaşık 2 bin civarında hemşire ve ebe mezun ettiğini söyledi. Doç. Dr. Arslan, “Tüm mezunlarımızı ülkemizin sağlık hizmetine sunduk. Bu kapsamda yüksek lisans ve lisansüstü öğrenci yetiştirerek hem kendi öğretim elemanı kadromuzu oluşturuyoruz, hem de ülkemizin diğer kuruluşlarının profesyonel ebe ve hemşire ihtiyaçlarını karşılıyoruz.” dedi.

 

 

ÇÜ Rektör yardımcısı Prof. Dr. Seyhan Tükel de, Çukurova Üniversitesinde ikincisi düzenlenen İç Hastalıkları Hemşireliği Eğitim Çalıştayına Adana dışından katılarak katkı sağlayan konuklara teşekkür etti.

Açılış konuşmalarının ardından farklı üniversitelerden çalıştaya katılan alanlarında uzman akademisyenler, geleceğin iç hastalıkları hemşirelerine bildirilerini sundu.

 

 

kişi ziyaret etmiştir

 



Çukurova Üniversitesi Haber Merkezi