Arama Bağlantılar ÇÜ Anasayfa
  HABER MERKEZİ  
 
 
Anasayfa
 
Hakkımızda
 
E-Bülten
 
Röportajlar
  Konuşma Metinleri
  Videolar
  Medyada ÇÜ
 
Haber Arşivi
 
İletişim
 

IEEE Çukurova 9. Kariyer Günleri ve Staj Fuarı Yapıldı.

 

 

Adana (ÇÜHM) -

27.02.2017

Elektrik ve Elektronik Mühendisleri Enstitüsü (IEEE) Çukurova Öğrenci Kolu tarafından “Kariyer Günleri ve Staj Fuarı” etkinliği düzenlendi. Alanında uzman kişilerin konuşmacı olarak katıldığı etkinlikte öğrenciler, iş dünyasının ünlü isimlerinin deneyimlerinden yararlanma imkânı buldu.

IEEE Çukurova Öğrenci Kulübü tarafından sekiz yıldır büyük bir başarıyla düzenlenen Kariyer Günleri ve Staj Fuarı etkinliğinin 9.’su bu yıl yine Çukurova Üniversitesi Mithat Özsan Amfisi’nde gerçekleştirildi.

 

Öğrenciler Farklı Sektörler Hakkında Bilgi Edinme Şansı Buldu.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan etkinliğin açılış konuşmasını IEEE Çukurova Öğrenci Kulübü Başkanı Buğra Kılıç yaptı. Kılıç, amaçlarının mesleki kariyer ve fırsatları Üniversiteye ve bölgeye getirerek kayda değer bir katkı yapmak olduğunu belirterek organizasyona destek veren Üniversite yönetimine ve sponsorlara teşekkür etti.

 

“Eğitim Dersliklerle Sınırlı Olmamalı.”

Kılıç’tan sonra kürsüye gelen Kent Konseyi Başkanı Ekrem Aslan ise 9 yıl önce kendisinin de aynı kulüpte görev aldığını hatırlatarak, Kent Konseyi olarak öğrencilerin sivil hayata katılımları noktasında çalışmalar yürüttüklerini söyledi. Eğitimin dersliklerle sınırlı olmaması gerektiğini ifade eden Aslan, üniversitelerden mezun olduktan sonra hayata atılmada, gerek iş gerekse sosyal hayata katılımdan en önemeli etkenin üniversitelerde kazanılan organizasyon yetisi olduğunu söyledi.  

 

“Üniversite Sanayi İşbirliğine Önemli Katkı.”

ÇÜ Teknokent Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Kadir Aydın ise kulüp faaliyetlerinin önemine değinerek üniversite sanayi işbirliğine büyük önem verdiklerini söyledi. Üniversite Sanayi işbirliğinin yapılan çalışmalarla pekiştiğini belirten Prof. Dr. Aydın 7+1 sistemi ile öğrencilerin hem üniversitelerde hem de sanayide uygulama yaparak eğitimlerine devam ettiklerini söyledi. Üniversite Sanayi işbirliğinin iyi bir noktada olduğuna değinen Prof. Dr. Aydın, etkinliğe destek veren sanayi kuruluşlarına da teşekkür etti.

 

Çekilişle Öğrencilere Hediyeler Verildi.

Açılış konuşmalarının ardından konuşmacılara plaket takdim edildi. Çekişle öğrencilere hediyeler verilirken sektörde öncü konumda olan firmaların temsilcileri öğrencilere sunumlarını yaptı. Ayrıca öğrenciler fuaye alanında katılımcı firmalarla birebir görüşme ve sorularına cevap bulma fırsatı yakaladı.

Tanınmış İsimlerle Öğrenciler Bir Araya Geldi.

Toplamda 12 oturumda gerçekleşen Kariyer Günleri ve Staj Fuarı’17, her bölüme uygun programlar içerdiğinden tüm Çukurova Üniversitesi öğrencileri ve diğer üniversite öğrencilerine hitap eden, halka açık ve ücretsiz bir etkinlik oldu.

Sektördeki öncü özel ve kamu kuruluşlarını, sivil toplum kuruluşlarını ve tanınmış isimleri öğrencilerle bir araya getiren bu organizasyon, öğrencilerin iş dünyasını daha yakından tanımasını sağlayarak, öğrencilerde kariyer bilinci oluşturmayı amaçlayarak sanayi ile üniversiteyi bir araya getirerek tanınmış iş insanlarını söyleşilerle buluşturdu. Kariyer Günleri ve Staj Fuarı kapsamında, firma temsilcileri ve sektörlerinin önemli isimleri tarafından verilen seminerlerde; mühendislik, işletme, iktisat, markalaşma, sosyal medya, girişimcilik, otomotiv, gıda, bankacılık, bilişim, pazarlama ve savunma sanayi gibi konular ele alındı.

 

 

kişi ziyaret etmiştir

 



Çukurova Üniversitesi Haber Merkezi