Arama Bağlantılar ÇÜ Anasayfa
  HABER MERKEZİ  
 
 
Anasayfa
 
Hakkımızda
 
E-Bülten
 
Röportajlar
  Konuşma Metinleri
  Videolar
  Medyada ÇÜ
 
Haber Arşivi
 
İletişim
 

İftar Programında Milli Eğitim Bakanlığı Tarafından Rektör Prof. Dr. Kibar’a 57. Alay Sancağı Armağan Edildi.

 

 

Adana (ÇÜHM) -

16.06.2016

Çukurova Üniversitesi Akademik, İdari Personeli ve Öğrencileri İftar Yemeğinde Buluştu.

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) İlahiyat Fakültesi tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen iftar programı bu yılda gerçekleştirildi. İftar programına Milli Eğitim Bakanlığı adına katılan Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Mehmet Zeki Başyemenici, Çukurova Üniversitesi kampüsü içerisinde inşası devam eden ve adını 57. Alay Şehit’lerinden alan Cami ve Kültür Merkezine özel olarak hazırlanan “57. Alay Sancağı”nı Rektör Prof. Dr. Mustafa Kibar’a armağan etti.

Gelenekselleşen iftar yemeğine Rektör Prof. Dr. Mustafa Kibar’ın yanı sıra Vali Yardımcısı Şükrü Çakır, Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Mehmet Zeki Başyemenici, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Seyhan Tükel, Prof. Dr. Halil Elekcioğlu, Prof. Dr. Şeref Erdoğan, Rektör Danışmanları, kent protokolü, öğretim üyeleri, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı. ÇÜ İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Osman Ateş’in ev sahipliğinde gerçekleşen iftar programında Rektör Prof. Dr. Mustafa Kibar ve İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyeleri konukları kapıda karşıladı. Merkezi Kafeterya’da gerçekleşen iftar programı ney dinletisi ile başladı. Ezan okunmasıyla davetliler iftarını yaptı.

Davetlilere hoş geldiniz konuşması yapan Dekan Prof. Dr. Ali Osman Ateş, birlik beraberlik mesajları verdi.

 

“Çukurova Üniversitesi Cumhuriyetin Önemli Eserlerinden Biridir.”

Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Mehmet Zeki Başyemenici ise, Çukurova Üniversitesi’nin Cumhuriyetin önemli eserlerinden biri olduğunu belirterek, akademik çalışmaları açısından ülkemizde ilk on üniversite arasından yer alan saygın bir kurum olduğunu ifade etti. Başyemenici, kuruluşundan bu güne Çukurova Üniversitesinin bilim ve eğitim alanında çok önemli hizmetler yaptığına değinerek bu hizmetlerden birinin de 57. Alay’ın adının verildiği cami ve kültür merkezi olduğunu söyledi. Başyemenici konuşmasına şöyle devam etti;

“Üniversite kampüsünde yaptırılan anıtsal nitelikteki böylesine büyük bir esere Büyük Atatürk’ün ‘Size ölmeyi emrediyorum’ dediği kahraman 57. Alay’ın adının verilmesi gerçekten çok anlamlı. Dikkat çekici ve takdire değer nitelikte. Çukurova Üniversitesi’nin, bizlere güzel vatanımızı bırakmak için çekinmeden hayatlarını feda etmiş aziz şehitlerimize vefa niteliğindeki bu örnek davranışı gerçekten gurur verici özellik arz etmektedir. Milli Eğitim Bakanlığı olarak bizde bu hususta anlamlı bir katkımız olsun istedik ve Çukurova Üniversitesi’ne armağan olarak İstanbul Olgunlaşma Enstitüsü’ne Şehit 57. Alay’ımızın sancağının bir örneğini yaptırıp getirdik.”

“Ramazan Ayı’nda Saygı, Sevgi ve Hoşgörü Doruk Noktasına Çıkmaktadır.”

Rektör Prof. Dr. Mustafa Kibar Ramazan Ayı’nın özünde insanlık, zarafet, nezaket, ince düşünme, duyarlılık, hassasiyet ve derin anlayış bulunan büyük bir medeniyeti çağrıştırdığını belirterek, “Bu medeniyetin getirdiği ölmez güzellikler, milletimizin gönlünde, manevi ikliminde yaşamakta ve gelecek kuşaklarımıza ışık saçmaktadır. Ramazan Ayında saygı, sevgi, hoşgörü doruk noktasına çıkmaktadır.” şeklinde konuştu. Mübarek Ramazan Ayı’nın ülkemize ve tüm dünyaya barış ve kardeşlik getirmesi temennisinde bulunan Prof. Dr. Kibar, “Bu cennet vatanı bizlere armağan eden ve güzel ülkemizin gelişip kalkınması yolunda gece gündüz demeden çalışıp ömürlerini harcamış tüm büyüklerimize, ebediyete intikal etmiş tüm bilim insanlarımıza ve bizleri yetiştiren kıymetli hocalarımıza rahmet diliyor, şükranlarımı sunuyorum.” dedi.

Başyemenici, 57. Alay Sancağını Rektör Prof. Dr. Kibar’a Armağan Etti.

Konuşmaların ardından Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Mehmet Zeki Başyemenici İstanbul Olgunlaşma Enstitüsü’ne özel olarak hazırlattıkları 57. Alay Sancağının bir örneğini Rektör Prof. Dr. Mustafa Kibar’a armağan etti. Rektör Prof. Dr. Mustafa Kibar ise bu anlamlı hediye karşısında Başyemenici’ye teşekkür plaketi takdim etti. İftar Programı okunan duaların ardından son buldu.

 

 

kişi ziyaret etmiştir

 



Çukurova Üniversitesi Haber Merkezi