Arama Bağlantılar ÇÜ Anasayfa
  HABER MERKEZİ  
 
 
Anasayfa
 
Hakkımızda
 
E-Bülten
 
Röportajlar
  Konuşma Metinleri
  Videolar
  Medyada ÇÜ
 
Haber Arşivi
 
İletişim
 

Çukurova Üniversitesi Akademik ve İdari Personeli İftar Yemeğinde Buluştu

 

 

Adana (ÇÜHM) -

09.06.2017

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) İlahiyat Fakültesi tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen iftar programı bu yılda 57. Alay Şehitleri Cami manevi gölgesinde İlahiyat Fakültesi bahçesinde yapıldı.

Gelenekselleşen iftar yemeğine Vali Mahmut Demirtaş, Rektör Prof. Dr. Mustafa Kibar’ın yanı sıra Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Halil Elekcioğlu, kent protokolü, öğretim üyeleri, akademik ve idari personel katıldı.

ÇÜ İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Osman Ateş’in ev sahipliğinde gerçekleşen iftar programında Rektör Prof. Dr. Mustafa Kibar ve İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyeleri konukları kapıda karşıladı. İlahiyat Fakültesi Bahçesinde gerçekleşen iftar programı, okunan Kuran-ı Kerim ve dualarla başladı. Dekan Prof. Dr. Ali Osman Ateş’in selamlama konuşmasının ardından açılış konuşmalarına geçildi.    

 

 

“Öğrencilerimize Her Akşam İftar Yemeği Veriyoruz.”

Açılış konuşmasını yapan Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kibar, geçen yıllarda imkânsızlık nedeniyle sadece bir kere verebildikleri iftar yemeğini bu yıl Ramazan ayının başından beri öğrencilere yönelik olarak her gün vermeye başladıklarını söyledi. Prof. Dr. Kibar, “Bu anlamlı güzelliğin yaşatılmasında emeği geçen Çukurova İlahiyat Eğitimini Destekleme ve Geliştirme Derneğine, Belediyelerimize, hayırsever işadamlarımıza; kısacası maddi-manevi emek ve katkı sağlayan herkese çok teşekkür ederim.” dedi. Rektör Prof. Dr. Kibar, gelecek yıldan itibaren öğrencilere yönelik bu uygulamayı daha da geliştirerek, tüm Ramazan ayı boyunca 57. Alay Şehitleri Camii bahçesinde gerçekleştirmeyi hedeflediklerini söyledi.

57. Alay Şehitleri Camii ve Kültür Merkezi Kaba İnşaatı Tamamlandı.

Çukurova Üniversitesi 57. Alay Şehitleri Camii ve Kültür Merkezi’nin kaba inşaatını tamamladıklarını da hatırlatan Prof. Dr. Kibar, ince işlerin yapılması aşamasına geçildiğini, Diyanet İşleri Başkanlığı ve Halkın katkılarıyla yapılmakta olan bu anlamlı eserin tamamlanması için gönüllü desteklerinin devamını dilediklerini söyledi.

“Kıvançta ve tasada ortak olduğumuzun simgesi olan bayramlarımız, kutsal günlerimiz, gecelerimiz vardır. Ramazan ayı da, böylesine güzellikleri ve erdemlerle donanma fırsatlarını içerisinde bulunduran bir zaman dilimidir.” diyen Prof. Dr. Mustafa Kibar konuşmasını şöyle sürdürdü;

“İçinde bulunduğumuz kutsal Ramazan ayında, yüreklerimizin barış ve kardeşlik duygularıyla donanmasını, ülkemizin terör belasından, iç ve dış düşmanlarımızın tasallutundan kurtulmasını, cennet vatanımızın birliğini ve bütünlüğünü güçlendirerek aziz milletimizin huzura kavuşmasını, bizlere bu cennet vatanı armağan eden Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Atatürk, kahraman silah arkadaşları ve tüm aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyor, hepinize saygılar sunuyorum.”

“Dünyada İslam ve Terör Kelimeleri Yan Yana Getirilerek Oluşturulmaya Çalışılan Algıyı Kırmalıyız.”

Adana Valisi Mahmut Demirtaş da İlahiyat Fakültelerinin üniversiteler için olan önemine değinerek, İlahiyat Fakültelerinin üstlendiği misyonu anlattı. Öğrencilere seslenen Vali Demirtaş şunları kaydetti;

“Dünyada İslam ve terör kelimelerini yan yana getirilerek oluşturulmaya çalışılan algı kırmak için daha fazla çalışmalıyız. Küresel güçlerin dünyanın dört bir yanında akıttığı kanı durdurmak için çareler aramalı mazlumların ve mağdurların sesi olmalıyız. Bizi ayrıştırmaya ve bölmeye çalışanların oyunlarına gelmemeliyiz 15 Temmuzda namlusunu aziz milletimize doğrultan hainlere verdiğimiz cevap misali bin yıllık kardeşliğimizi perçinlemeliyiz.”

Açılış konuşmalarının ardından Vali Demirtaş ve Rektör Prof. Dr. Kibar öğrencilere yemek dağıttı.
Okunan ezanın ardından protokol ve davetliler hep birlikte iftar yaparak dua etti.

 

 

kişi ziyaret etmiştir

 



Çukurova Üniversitesi Haber Merkezi