Arama Bağlantılar ÇÜ Anasayfa
  HABER MERKEZİ  
 
 
Anasayfa
 
Hakkımızda
 
E-Bülten
 
Röportajlar
  Konuşma Metinleri
  Videolar
  Medyada ÇÜ
 
Haber Arşivi
 
İletişim
 

ÇÜ İlahiyat Fakültesi İftar Yemeğinde Dualar Barış ve Kardeşlik İçin…

 

 

Adana (ÇÜHM) -

23.07.2014

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) İlahiyat Fakültesi tarafından iftar programı düzenlendi. Gelenekselleşen iftar yemeğine Rektör Prof. Dr. Mustafa Kibar’ın yanı sıra, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Hasan Fenercioğlu, Prof. Dr. Seyhan Tükel, kent protokolü, öğretim üyeleri, akademik ve idari personel katıldı.

ÇÜ İlahiyat Fakültesi Dekan Vekili Doç. Dr. Muhammet Yılmaz’ın ev sahipliğinde gerçekleşen iftar programı okunan Kuran-ı Kerim ve dualarla başladı. Öğretim Görevlisi Süleyman Tuna’nın ney dinletisi eşliğinde oruçlarını açan konuklar, Filistin’de hayatını kaybedenler, yaralılar ve yaşam mücadelesi veren halk için dua etti.

İftar programında konuşan Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kibar sözlerine, kutsal Ramazan ayının, ülkemize ve tüm dünyaya barış ve kardeşlik getirmesi temennisiyle başladı. Prof. Dr. Kibar, “Bu cennet vatanı bizlere armağan eden ve güzel ülkemizin gelişip kalkınması yolunda gece gündüz demeden çalışıp ömürlerini harcamış tüm büyüklerimize, ebediyete intikal etmiş tüm bilim insanlarımıza ve bizleri yetiştiren kıymetli hocalarımıza rahmet diliyor, şükranlarımı sunuyorum.” dedi.

“Kardeş Kavgasına, Savaşa ve Sinsi Oyunlara Karşı Uyanık Olmalıyız.”

Ramazan ayının “Barış, Kardeşlik, Dostluk, Sevgi-Saygı, Merhamet ve Şefkat, Cömertlik Ve Paylaşmak, Alçak Gönüllülük, Bağışlamak ve Hoşgörü” gibi insanı erdemli kılan birçok mesajı olduğuna dikkati çeken Prof. Dr. Mustafa Kibar konuşmasını şöyle sürdürdü;

“Bunlar hepimizin bildiği gibi, dinimizin özünsenmesini tavsiye ettiği değerler olup, aynı zamanda İslam ahlakının önemli öğelerini oluşturmaktadır.  İşte burada, yüce dinimiz İslam’ın adının barış anlamına geldiğini ve “Barış hayırlıdır!” buyruğu gönüllerimizde yankılanıyor. Bitmeyen savaşlarla yakılıp yıkılan, harap olan bir ülkeden, genç Türkiye Cumhuriyeti’ni kuran Büyük Atatürk’ün, “Yurtta Sulh, Cihanda Sulh” sözü, burada bize bir kere daha yol gösterip, bizleri bir kardeş kavgasına, savaşa ve sinsi oyunlara karşı uyanık olmaya çağırıyor.”

Prof. Dr. Mustafa Kibar: “İslam Bir Barış Dinidir.”

“İslam nasıl bir barış dini ise, Ramazan ayı da her şeyden önce, barış ve kardeşlik ayıdır. Bu ay anı zamanda dayanışma ayıdır. Ramazan, gülümseme, selamlaşma ve diyalog ayıdır. Ramazan, bağışlanma ve arınma ayıdır. İçinde bulunduğumuz bu kutsal ayda, yüreklerimizin barış ve kardeşlik duygularıyla dolmasını, cennet vatanımızın birliğini ve bütünlüğünü güçlendirerek huzura kavuşmasını diler, hepinize saygılar sunarım.”

 

 

kişi ziyaret etmiştir

 



Çukurova Üniversitesi Haber Merkezi