Arama Bağlantılar ÇÜ Anasayfa
  HABER MERKEZİ  
 
 
Anasayfa
 
Hakkımızda
 
E-Bülten
 
Röportajlar
  Konuşma Metinleri
  Videolar
  Medyada ÇÜ
 
Haber Arşivi
 
İletişim
 

Çukurova İletişimde İlk Mezuniyet Heyecanı Yaşandı

 

 

Adana (ÇÜHM) -

23.06.2016

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) İletişim Fakültesi’nde ilk mezuniyet coşkusu vardı. İletişim Bilimleri Bölümü’nde 4 yıllık eğitimlerini tamamlayan öğrenciler düzenlenen törenle keplerini fırlatarak mezun oldu.

ÇÜ Mithat Özsan Amfisi’nde düzenlenen törene Rektör Prof. Dr. Mustafa Kibar, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şeref Erdoğan, akademisyenler gazeteciler ve öğrenciler katıldı. Açılış konuşmalarının yapıldığı törende kürsüye ilk olarak öğrenciler adın Murat Özdemir çıktı.

 

 

Daha sonra İletişim Bilimleri Bölüm Başkanı Prof. Dr. Nurçay Türkoğlu konuşmasını yaptı. Prof. Dr. Türkoğlu, 4 yıl boyunca eğitim verdiği öğrencilerini mezun etmenin mutluluğunu yaşadığını belirtirken bir de sürpriz yaptı… Prof. Dr. Türkoğlu emekliye ayrılacağını açıkladı.

 

50 İletişimci Mezun Oldu.

İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hatice Çubukcu da, fakültenin ilk mezunlarını vermenin mutluluğunu yaşadıklarını belirterek sözlerine başladı. 4 yıl önce İletişim Bilimleri Bölümüne 60 öğrenci ile başladıkları akademik yolculuğa, ikinci bölümün açılmasıyla 350 öğrenciyle devam ettiklerini söyledi. Bu yıl ilk 50 öğrenciyi mezun ettiklerini ifade eden Prof. Dr. Çubukcu öğrencilere destek veren, yetiştiren ailelerine teşekkür etti.

“İletişim Yaşamın Her Alanıyla İlişkilendirilmelidir.”

Rektör Prof. Dr. Mustafa Kibar ise üniversitenin genç fakültelerinden biri olan İletişim Fakültesi’nin dört yılını geride bırakarak ilk mezunlarını verdiğini söyledi. 21. yüzyılın aynı zamanda ‘iletişim çağı’ olarak da anıldığını hatırlatan Rektör Prof. Dr. Kibar, mezunlara hitaben yaptığı konuşmasına şöyle devam etti;

“Sevgili öğrenciler, bildiğiniz gibi, 21. yüzyıl, aynı zamanda ‘iletişim çağı’ olarak da anılmaktadır. Bunun bir göstergesi olarak ‘ İletişim’ yaşamın her alanıyla ilişkilendirilmekte; bugün sayıları 90’a ulaşan iletişim fakülteleri hızla çoğalmakta, iletişim teknolojilerinde baş döndürücü gelişmeler kaydedilmekte ve kitle iletişim araçlarının toplumlar üzerindeki etkisi her geçen gün daha fazla güçlenmektedir. Tüm bu gelişmeler, sizi bekleyen iş ve meslek ortamlarında daha fazla dinamizm, daha fazla çeşitlilik ve yeni fırsatlar yaratacaktır. Bu, bir yandan da daha fazla rekabet, daha fazla çalışma, daha çok çaba demektir. Ben, sizlerin yarınlara iyi hazırlanmış iletişimciler olarak hedeflerinizi doğru koyarak ve koşulları iyi okuyarak tüm bu zorlukların üstesinden geleceğinize ve hedeflerinize ulaşacağınıza yürekten inanıyorum. Hepinize başarılı ve mutlu bir gelecek diliyorum; yolunuz açık olsun.”

Genç İletişimciler Keplerini Atarak Mezun Oldu

Açılış konuşmalarının ardından fakülte birincisi Murat Özdemir’e Rektör Prof. Dr. Mustafa Kibar diplomasını takdim etti. Ardından fakülte birincisi Özdemir yaş kütüğüne isminin bulunduğu plakayı çaktı. Dereceye giren öğrencilere diplomalarının verilmesinin ardından öğrenciler keplerini fırlatarak mezun oldu. 

 

 

kişi ziyaret etmiştir

 



Çukurova Üniversitesi Haber Merkezi