Arama Bağlantılar ÇÜ Anasayfa
  HABER MERKEZİ  
 
 
Anasayfa
 
Hakkımızda
 
E-Bülten
 
Röportajlar
  Konuşma Metinleri
  Videolar
  Medyada ÇÜ
 
Haber Arşivi
 
İletişim
 

İletişimciler Sanayiyle Buluştu

 

 

Adana (ÇÜHM) -

14.05.2015

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) İletişim Fakültesi öğrencileri polyester viskon kumaş üretiminde entegre tesislerinden Oğuz Tekstil'i ziyaret etti
 
ÇÜ İletişim Fakültesi İletişim Bilimleri Bölümü'nde 'Ekonomi Gazeteciliği' ile 'Medya Okuryazarlığı' dersleri alan öğrenciler, Adana firması Oğuz Tekstil'in Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi'ndeki (OSB) entegre tesislerini ziyaret etti.

İletişimcileri ağırlayan firmanın yönetim kurulu üyesi İsrafil Uçurum, öğrencilere iplikten dokumaya, dokumadan boyamaya bir entegre tesis olan kurumları ve üretim süreçleri hakkında bilgi verdi. Ziyarette ÇÜ İletişim Fakültesi İletişim Bilimleri Bölüm Başkanı Prof. Dr. Nurçay Türkoğlu, Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Onur Dursun ve Ekonomi Gazeteciliği dersi veren Öğretim Görevlisi Mehmet Uluğtürkan da yer aldı.

 

Öğrenciler İsrafil Uçurum’un Anlattıklarını Tek Tek Not Alarak, Habere Hazırlık Yaptı.

1974 yılında kurulduklarını ve Türkiye'de polyester viskon kumaş üretiminde öncü olduklarını anlatan Uçurum, bugün Adana OSB'de 420 bin metrekare arsa üzerine 120 bin metrekare kapalı alanda üretim faaliyetlerini sürdürdüklerini, bin 200 kişiye istihdam sağladıklarını ve günlük 120 bin metre kumaş üretim kapasitesiyle çalıştıklarını belirtti.

Üretimlerinin doğrudan ve dolaylı olarak yüzde 75'inden fazlasını dış pazarlara sattıklarını kaydeden İsrafil Uçurum, "Zara, Marks&Spencer gibi dünya markalarının tedarikçiyiz. 2013 yılındaki ciromuzla İstanbul Sanayi Odası'nın açıkladığı 2'nci 500 Sanayi Kuruluşu Listesi'nde ilk 5'te yer aldık. 2014'teki ciromuzla da 1'inci 500'de alacağımızı tahmin ediyoruz." dedi.
 
Artık Haber Yazacaklar

Kendilerini konuk eden İsrafil Uçurum'a teşekkürlerini ileten ÇÜ İletişim Fakültesi İletişim Bilimleri Bölüm Başkanı Prof. Dr. Nurçay Türkoğlu da, böyle bir gezinin geleceğin iletişimcileri olacak İletişim Fakültesi öğrencileri için çok yararlı olduğunu söyledi.

Bölgenin ilk ve tek Ekonomi Gazetesi Refleks'in Sorumlu Yazı İşleri Müdürü olan ve ÇÜ İletişim Fakültesi'nde 'Ekonomi Gazeteciliği' dersi veren Mehmet Uluğtürkan ise, dönem sonunun yaklaştığını, 'Ekonomi Gazeteciliği' dersi alan öğrencilerin teorik bilgiyi aldığını, artık bu bilgileri böyle geziler sonrasında yazacakları haberlerle uygulayabileceklerini kaydetti.

 
 
 

 

 

 

kişi ziyaret etmiştir

 



Çukurova Üniversitesi Haber Merkezi