Arama Bağlantılar ÇÜ Anasayfa
  HABER MERKEZİ  
 
 
Anasayfa
 
Hakkımızda
 
E-Bülten
 
Röportajlar
  Konuşma Metinleri
  Videolar
  Medyada ÇÜ
 
Haber Arşivi
 
İletişim
 

Rehber Öğretmenlere INFOABLE Projesi Tanıtıldı.

 

 

Adana (ÇÜHM) -

30.03.2016

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Eğitim Fakültesi ve Londra Wandsworth Belediyesi Yaşam Boyu Öğrenme Merkezi’nin birlikte yürüttüğü Erasmus+, Key Action 2 – Eğitim alanında stratejik ortaklık INFOABLE projesi çerçevesinde Adana İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile işbirliği protokolü imzalanarak çalışmalara başlandı.  AB Erasmus Plus Projesi olan 2014-1-UK01-KA200-001801 nolu INFOABLE adlı proje kapsamında Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı okullarda görev yapan psikolojik danışman ve özel eğitim öğretmenlerine Çukurova Üniversitesi Eğitim Fakültesi Eğitim Bilimleri Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Oğuz Kutlu tarafından 2 gün süren eğitim verildi.

Akif Kansu Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen eğitim seminerinin açılış konuşmasını gerçekleştiren Proje Yürütücüsü Doç. Dr. Julide İnözü, projenin Erasmus Plus K2 projesi olduğuna vurgu yaparak, engellileri topluma ve iş dünyasına kazandırabilmek adına rehber öğretmenlerin neler yapabileceğini anlatacaklarını söyledi.

“Rehber Öğretmenlere INFOABLE Pasaportu Verilecek.”
Projenin bir buçuk yıldır devam ettiğini ifade eden Doç. Dr. İnözü, projenin kapsamı ve amacı hakkında şu bilgileri verdi;

“İngiltere’den Wandsworth Belediyesi Yaşam Boyu Öğrenme Merkezi’nin koordinatörlüğünde Çukurova Üniversitesi, ÇÜ Eğitim Fakültesi, Polonya’dan Beşeri Bilimler ve Ekonomi Üniversitesi ve İtalya’dan bir STK olan Borgorete’nin katılımıyla oluşan ortaklığının bir başka önemli proje ürünü eğitim programı içeriği doğrultusunda hazırlanan INFOABLE Pasaportudur. Çukurova Üniversitesi Eğitim Fakültesi İngiliz Dili Eğitimi Öğretim Üyelerinden Doç. Dr. Jülide İnözü ve Doç. Dr. Cem Can’ın Euro Pass modelini referans alarak geliştirdikleri INFOABLE pasaportu mesleki yeterlilik ortak ölçütler çerçevesidir. Geliştirilen pasaport ile engelli bireylere meslek edindirme alanında çalışan rehber ve danışmanlar ile özel eğitim öğretmenlerinin mesleki yeterliliklerini değerlendirerek bu yetkinliklerini belgeleme olanağı sağlanmıştır. Çok genel olarak proje engelli genç nüfusuna iş becerisini geliştirmeyi amaçlayan ve bunun içinde eğitim programı geliştiren bir proje. Bu pasaport şu anda pilot aşamasında. Tamamlandığında resmiyet kazanmış olacak.” 

 

“Öncelikli Hedef Kitle Engelli Gençler ve Bu Gruplarla Çalışacak Eğitmenler, Danışmanlar, Rehberler…”
Açılış konuşmasının ardından Çukurova Üniversitesi Eğitim Fakültesi Eğitim Bilimleri Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Oğuz Kutlu Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı kurum ve kuruluşlardaki rehberlik öğretmenleri ve akademisyenlere sunumunu gerçekleştirdi.

Doç. Dr. Oğuz Kutlu engelli genç nüfus için iş becerisi geliştirmeyi amaçlayan INFOABLE Projesinin öncelikli hedef kitlesinin engelli gençler ile bu gruplarla çalışacak eğitmenler, danışmanlar ve rehberlerin oluşturduğunu söyledi. Doç. Dr. Kutlu, proje ortaklığını oluşturan kurumların birlikte geliştirdikleri eğitim modülleri kullanılarak eğitimlerin verileceğini bildirdi.  Doç. Dr. Kutlu, Empati Kurma, Öz-Değerlendirme, Gerçekçi Hedef Belirleme, Güven Duygusu Oluşturma Ve Destek Sunma, Sorunların Üstesinden Gelme Stratejisi Geliştirme, Fırsat Eşitliği Sağlama, Paydaşlar İle İletişim, Etkili İletişim Becerisi, Etkili Soru Sorma Ve Aktif Katılım, Ön Değerlendirme Ve Süreç Yönetimi konularında sunum yaptı.

 

 

kişi ziyaret etmiştir

 



Çukurova Üniversitesi Haber Merkezi