Arama Bağlantılar ÇÜ Anasayfa
  HABER MERKEZİ  
 
 
Anasayfa
 
Hakkımızda
 
E-Bülten
 
Röportajlar
  Konuşma Metinleri
  Videolar
  Medyada ÇÜ
 
Haber Arşivi
 
İletişim
 

İngilizce Eğitimi Masaya Yatırıldı

 

 

Adana (ÇÜHM) -

17.03.2015

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) ve British Council tarafından İngilizce öğretmenlerine hizmet içi gelişim etkinlikleri kapsamında Staj Uygulama Öğretmenliği Becerilerini Geliştirme Çalıştayı düzenlendi. Çalıştayda eğitimin konusu olarak ise “İngiliz Dili Eğitiminde Hizmet Öncesi ve Hizmetiçi Öğretmen Eğitimi Arasında Bir Sinerji Yaratmak” olarak belirlendi.

ÇÜ Akif Kansu Konferans Salonu’nda düzenlenen ve iki gün süren çalıştayda İngilizce öğretmenlerinin eğitimi ve İngilizce öğretiminin geleceği masaya yatırıldı.

Çalıştayla uygulama öğretmeninin yetkinliklerine ve uygulamalarına odaklanarak, öğretmen eğitiminde hizmet öncesi ve hizmetiçi eğitim arasındaki ilişkiyi tartışmak istediklerini belirten ÇÜ Eğitim Fakültesi İngilizce Öğretmenliği Bölümü Öğretim Üyesi ve Organizasyon Komitesi Başkanı Doç. Dr. Rana Yıldırım, öğretmen eğitiminde staj uygulamasının hizmet öncesi ve hizmetiçi eğitim arasında nasıl bir sinerji oluşturulacağı konusunda önermelerde bulunmak istediklerini anlattı.

Hedef Okul-Fakülte İşbirliği Adına Tartışma Platformu Oluşturmak

Okul-fakülte işbirliği adına tartışma platformu oluşturmayı hedeflediklerinin altını çizen Doç. Dr. Yıldırım, çalıştayda hizmet öncesi eğitimdeki kaliteyi arttırma adına, uygulama öğretmeni yetisini güçlendirmek için model önerileri üzerinde tartışıldığını ifade etti.

 

 

Doç. Dr. Rana Yıldırım ve Arş. Gör. Esra Örsdemir önderliğinde düzenlenen “Enhancing Mentoring Skills: Creating a Synergy between Pre-Service and In-Service Teacher Education Programs in English Language Teaching (Staj Uygulama Öğretmenliği Becerilerini Geliştirme Çalıştayı: İngiliz Dili Eğitiminde Hizmet Öncesi ve Hizmet İçi Öğretmen Eğitimi Arasında bir Sinerji Yaratmak) başlıklı etkinliğe branşı İngilizce olan uygulama öğretmenleri, uygulama eğitiminden sorumlu yöneticiler ve diğer personeller, eğitim fakülteleri İngiliz Dili Eğitimi Anabilim dalları ve Milli Eğitim Bakanlığı yetkilileri katıldı.

 

 

 

 

kişi ziyaret etmiştir

 



Çukurova Üniversitesi Haber Merkezi