Arama Bağlantılar ÇÜ Anasayfa
  HABER MERKEZİ  
 
 
Anasayfa
 
Hakkımızda
 
E-Bülten
 
Röportajlar
  Konuşma Metinleri
  Videolar
  Medyada ÇÜ
 
Haber Arşivi
 
İletişim
 

Çukurova Uluslararası İngilizce Öğretmenleri Konferansı Çukurova Üniversitesi’nde Yapıldı

 

 

Adana (ÇÜHM) -

29.05.2017

Çukurova Uluslararası İngilizce Öğretmenleri Konferansı’nın (CUELT) 3.’sü bu yıl Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) ev sahipliğinde Mithat Özsan Amfisi’nde gerçekleştirildi.

İngiliz Dili Eğitimi ve Öğretimi alanında önde gelen konferanslardan biri olmayı başaran CUELT konferansının düzenleyicisi ÇÜ Eğitim Fakültesi İngiliz Dili Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hasan Bedir başkanlığında, bu alandaki araştırmacıların bir araya geldiği etkinliğin teması ise  “21. Yüzyılda İngiliz Dili Öğrenimi ve Öğretimini Yeniden Şekillendirmek” olarak belirlendi.

Prof. Dr. Doğanay; “Eğitim Sadece Bilgi Aktarma İşinden Ziyade Öğrencide Öğrenme İsteği Uyandırmak.”

Çukurova Üniversitesi Eğitim Fakültesi’nin katkılarıyla gerçekleşen konferansın açılış konuşmasını Eğitim Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Ahmet Doğanay yaptı. Prof. Dr. Doğanay, İngilizce eğitiminin öğrencilere yalnızca kelime, okuma, yazma, konuşma ve dilbilgisi öğretmek olmadığını belirterek, “Dil öğretimi aynı zamanda öğrencilere değişen dünyada hayatta kalma becerileri edindirmeyi gerektirmektedir.” dedi. 21. yüzyılda eğitimde yeni bir yönelimin de öğrencinin bilişsel alanına verilen önem olduğuna değinen Prof. Dr. Doğanay, eğitimin sadece bilgi aktarma işinden ziyade öğrencide öğrenme isteği uyandırmak olduğunu söyledi.

“Öğretmenler Olarak Öğrencilerimize Beceri Kazandırmak İçin Ne Yapmalıyız?”

Organizasyon komitesinden Prof. Dr. Zuhal Okan ise konferansın öğretmenlerin hizmet içi gelişimlerini desteklemek ve sürekli kılmak için düzenlendiğini hatırlatarak dil eğitiminin doğasının sürekli değiştiğini, geleneksel eğitim yöntemlerinin yerini daha yenilikçi, bilgiyi öğrenme, öğretme ve edinme yollarının aldığı bir çağa girdiğini söyledi. Coğrafik ve fiziksel sınırların teknoloji yardımıyla aşıldığı, öğrencilerin gramer öğrenimi ve ezber yöntemlerinden ziyade çevrelerindeki dünyaya erişmek için yeni yollar aradığı bir dönemde olunduğunu belirten Prof. Dr. Okan, “Bu da bizi öğrencilerimizin 21.yüzyılda gereksinim duydukları becerileri kazanmalarına yardımcı olmamız gerekliliğini getiriyor. Konferansın yanıt bulmak istediği ana sorulardan biri de bu zaten; öğretmenler olarak öğrencilerimize eleştirel düşünme, yaratıcılık, dijital okur-yazarlık, iletişim, problem çözme ve kendini ifade etme gibi becerileri kazandırmak için ne yapmalıyız?” şeklinde konuştu.

Konferans 150 Oturumda 300 Katılımcıyla Tamamlandı.

Konferans Komitesi Başkanı Doç. Dr. Hasan Bedir ise, eğitimin yıllardır insan refahının ve ulusal üretkenliğin temel bir bileşeni olduğunu belirterek, küresel ekonominin büyümesi ve istikrarı için öğrencilerin 21. yüzyıl gereklerine uygun, öğrenme becerileri olan, eleştirel ve yaratıcı düşünme, problem çözme, beraber çalışma ve iletişim kurabilme becerilerini kazanmaları ve kullanmaları gerektiğine dikkati çekti.

CUELT-2017’nın yaklaşık 150 eşzamanlı oturumdan oluştuğunu belirten Doç. Dr. Bedir, ulusal ve uluslararası sunumlar ile CUELT 2017’nın yaklaşık 300 katılımcıyla tamamlandığını söyledi. Konferansın İngilizce dil öğrenimi ve öğretiminde çalışan akademisyenleri, sınıf içi uygulamaları yapan araştırmacı ve öğretmenleri bir araya getirdiğine vurgu yapan Doç. Dr. Bedir, bu konulardaki araştırmaların sonuçları ve gelecekteki yeni yöntemlerini hep beraber tartışmak ve paylaşmak amacıyla konferansın yapıldığını söyledi.

Daha sonra çağrılı konuşmacılar Prof. Dr. Yasemin Bayyurt, Prof. Dr. Iga Maria Lehman, Doç. Dr. Lisya Seloni ve Doç. Dr. Esim Gürsoy sunumlarını yaptı. Konferans farklı salonlarda eş zamanlı sunumların yapılması ve anı fotoğrafı çekilmesiyle son buldu.

 

 

kişi ziyaret etmiştir

 



Çukurova Üniversitesi Haber Merkezi