Arama Bağlantılar ÇÜ Anasayfa
  HABER MERKEZİ  
 
 
Anasayfa
 
Hakkımızda
 
E-Bülten
 
Röportajlar
  Konuşma Metinleri
  Videolar
  Medyada ÇÜ
 
Haber Arşivi
 
İletişim
 

Çukurova Üniversitesinde InnoCampus Tanıtım Toplantısı Yapıldı…

 

 

Adana (ÇÜHM) -

17.11.2014

İnovasyon ve girişimcilik platformu InnoCampus tarafından yaratıcılık ve inovasyonun geliştirilip yaygınlaştırılması amacıyla oluşturulan projenin tanıtım toplantısı Çukurova Üniversitesi’nden (ÇÜ) start aldı. Geleceğin bilim insanlarına, günümüzde ülkelerin kaderini belirleyecek en önemli önceliklerden biri olan ‘İnovasyon ve Girişimcilik’ konusunda eğitim veriliyor. InnoCampus ekibi Çukurova Üniversitesi’nden sonra Türkiye’deki diğer üniversitelere de ziyaretlerde bulunacak.

ÇÜ Mimarlık-Mühendislik Fakültesi Konferans Salonu’nda düzenlenen ve Toyota Brüksel’de Uzman Mühendis olarak görev yapan, aynı zamanda Çukurova Üniversitesi mezunu olan Serhat Doğan’ın yönettiği toplantıya öğretim görevlileri Prof. Dr. Kadir Aydın, Prof. Dr. Hamit Serbest, Doç. Dr. Elife Hatun Kılıçbeyli, Doç. Dr. Neşe Algan, Doç. Dr. Mehmet Özmen ile öğrenciler büyük ilgi gösterdi.

 

“İnnoCampus’ün Çukurova Üniversitesi’nde Başlaması Çok Önemli.”

Toplantıda, Inno Campus Proje Koordinatörü Memet Ünsal’ın proje hakkındaki sunumuyla başladı. Yıllarca yurtdışında çalıştıktan sonra Adana’ya dönerek narenciye alanında fabrika kuran girişimci Yunus Emre Severoğlu ve eşi Gamze Severoğlu da InnoCampus’un Çukurova Üniversitesi’nden başlatılmasının önemini ve projenin öğrenciler için sağlayacağı faydaları anlattı. Hewlett Packard Brüksel’de görevli Emre Kayaarma ile uzun yıllardır Dışişleri Bakanlığı’nda diplomat olarak görev yapan Mustafa Turan ise projeye neden katıldıkları hakkında bilgi vererek, öğrencilerle deneyimlerini paylaştı. 

 
 

InnoCampus Mart 2015 yılında ÇÜ’de

Sunumlardan sonra toplantıya katılan öğrenciler proje hakkındaki sorularını sorarak kendi önerilerini paylaştı. Ayrıca “InnoCampus Elçisi” olmak isteyen gönüllüler de toplantı sonrasında projeye nasıl katkıda bulunabilecekleri konusunda görüşlerini belirttip, kendi projeleri hakkında bilgi verdi.
Öte yandan, InnoCampus projesinin Adana ve Çukurova Üniversitesi’ndeki girişimcilik ve inovasyon ekosistemine yararlı katkılarda bulunacağı, Mart 2015’e kadar gereken hazırlıkların el birliğiyle yapılması konusunda görüş birliğine varıldı.

 

InnoCampus nedir?

InnoCampus, taşınabilir bir inovasyon ve girişimcilik platformudur. Amacı, Türkiye'nin değişik bölgelerindeki üniversiteleri gezmek ve her kurulduğu kampüste 1 ay boyunca yoğun ve uygulamaya dönük inovasyon ve girişimcilik eğitimi vermektir. Katılımcılar, takımlar kurup yeni proje fikirleri üzerinde çalışacak, ilham verici konuşmalar dinleyecek, mentorluk ve danışmanlık desteği alacak ve bünyesindeki Fab Lab sayesinde prototip üretme imkanı bulacak. Aynı zamanda bir de dijital portal kurulacak ve projeye katılanların diyalog ve işbirliği bu portal üzerinden sürdürülecek. InnoCampus’ün başarılı katılımcıları daha sonra Türkiye ve yurtdışındaki profesyonel kuluçka merkezlerine gönderilerek yatırımcılarla buluşturulacak.

 

 

 

kişi ziyaret etmiştir

 



Çukurova Üniversitesi Haber Merkezi