Arama Bağlantılar ÇÜ Anasayfa
  HABER MERKEZİ  
 
 
Anasayfa
 
Hakkımızda
 
E-Bülten
 
Röportajlar
  Konuşma Metinleri
  Videolar
  Medyada ÇÜ
 
Haber Arşivi
 
İletişim
 

Rektör Prof. Dr. Kibar ve İş Adamı Ali Sabancı InnoCampus’u Ziyaret Etti

 

 

Adana (ÇÜHM) -

09.04.2015

İnovasyon ve girişimcilik platformu InnoCampus tarafından yaratıcılık ve inovasyonun geliştirilip yaygınlaştırılması amacıyla oluşturulan proje kapsamında Çukurova Üniversitesi'nde kurulan alanı Rektör Prof. Dr. Mustafa Kibar, TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi, İş Adamı Ali Sabancı ve ADASO Başkanı Zeki Kıvanç tarafından ziyaret etti. 

 

 
 

İlk Kez Çukurova Üniversitesi’nde Kuruldu

Taşınabilir bir inovasyon ve girişimcilik platformu olan InnoCampus ilk olarak Çukurova Üniversitesi’nde kurulurken Türkiye’nin değişik bölgelerindeki üniversiteleri gezerek her kurulduğu kampüste 1 ay boyunca yoğun ve uygulamaya dönük inovasyon ve girişimcilik eğitimi verecek. 

Katılımcılar, takımlar kurup yeni proje fikirleri üzerinde çalışarak, ilham verici konuşmalar dinleyecek, mentorluk ve danışmanlık desteği alarak bünyesindeki Fab Lab sayesinde prototip üretme imkanı sağlayacak. InnoCampus’de başarı sağlayan katılımcılar daha sonra Türkiye ve yurtdışındaki profesyonel kuluçka merkezleriyle bağlantıları yapılacak.
İlk kez Çukurova Üniversitesi’nde kurulan InnoCampus’u ziyaret eden İş Adamı Ali Sabancı ve Rektör Prof. Dr. Kibar, Proje Yöneticisi Memet Ünsal’dan bilgi aldı. Taşınabilir inovasyon ve girişimcilik platformunu tanıtan Proje yöneticisi Ünsal ayrıca proje ile ilgili bilgi de verdi. 

 
 

Konteynerlere ‘InnoCampus’u Kurdular, Girişimci Adayı Üniversitelilere İş Öğretiyorlar

InnoCampus'e yoğun ilgi gösteren Çukurova Üniversitesi öğrencileri ise girişimcilik eğitimlerine başlamadan önce “ortak liderlik, kendini tanıma, takım kurma ve tasarım odaklı düşünme” çalışmaları yaptı.

InnoCampus İnovasyon Girişimcilik Programının Çukurova Üniversitesi’ndeki açılış töreni ise 10 Nisan 2015 Cuma (yarın) saat 09:00’da yapılacak.

 
 
 

 

 

kişi ziyaret etmiştir

 



Çukurova Üniversitesi Haber Merkezi