Arama Bağlantılar ÇÜ Anasayfa
  HABER MERKEZİ  
 
 
Anasayfa
 
Hakkımızda
 
E-Bülten
 
Röportajlar
  Konuşma Metinleri
  Videolar
  Medyada ÇÜ
 
Haber Arşivi
 
İletişim
 

Gündeme İnovatif Girişimciliği Aldılar

 

 

Adana (ÇÜHM) -

23.05.2016

Girişimciliği geliştirmek ve kenti tanıtmak amacını taşıyan kuruluşlar, Çukurova Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi (ÇÜSEM) ev sahipliğinde işbirliği olanaklarını konuştu.

Çukurova Teknokent'te bulunan ÇÜ Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi’nde düzenlenen tanışma toplantısına Girişimcilik Ekosistemi Derneği (GED) Başkanı Esra Özden, Adana Tanıtım ve Kalkınma A.Ş. (ATAK) Genel Müdürü İlhami Günsel, GED Başkan Yardımcısı Barış Avcı, GED Genel Sekreteri Mehmet Uluğtürkan, GED Yönetim Kurulu Üyeleri Yrd. Doç. Dr. Burak Nakıboğlu, Tezcan Altunordu, ÇÜSEM Merkez Müdürü Yrd. Doç. Dr. Yusuf Ziya Halefoğlu ile ÇÜSEM Yönetim Kurulu Üyesi Doç. Dr. Selçuk Çolak katıldı.

Yeni dönemde gerçekleştirecekleri faaliyetleri kapsamında işbirliği olanaklarının ele alındığı toplantıda konuşan ATAK Genel Müdürü İlhami Günsel, şirketlerinin Adana’da yer alan meslek kuruluşları ve Adana Hacı Sabancı OSB ortaklığıyla kurulduğunu, turizm ve yatırımlar açısından Adana’nın tanıtımına katkı sağlayacak faaliyetler gerçekleştirdiklerini söyledi. Kentin girişimci kimliğiyle de ön plana çıkması için çalışma yaptıklarını anlatan Günsel, “Çalışmalarımızı kentin ilgili tüm kuruluşlarıyla birlikte yaparak hızlı mesafe almak istiyoruz.” dedi.

“Çukurova Üniversitesi İle Birlikte Çeşitli Projelerde Yer Alacağız.”

GED Başkanı Esra Özden de dünyada şehir ve ülke gelişmişliğinin artık girişimci ve marka sayısıyla ölçüldüğünü söyledi. Girişimciliğin geliştirilmesine yönelik bir süredir devam eden çalışmalarını GED’in kurucuları arasında yer alarak devam ettirdiğini anlatan Özden, “Girişimciliğin geliştirilmesi çerçevesinde Türkiye’de benzeri olmayan bir sivil toplum kuruluşunu Adana’da hayata geçirdik. Yüksek katma değerli iş fikri olan üniversite öğrencilerimiz, girişimciler, bu girişimcilerin yanında olacak mentörler, melek yatırımcılar ve ilgili kurum temsilcilerimizle bölgede ekosistemin çalışmasına katkı sağlayacağız. Amacımız, bu bölgeden yazılımdan makineye  farklı sektörlerde dünya markaları çıkarmak. Bu çerçevede Çukurova Üniversitesi ile birlikte çeşitli projelerde yer alacağız. Güçlü bir üniversiteye sahip olmanın fotoğrafını girişimciliğin geliştirilmesine yansıtmak istiyoruz.” diye konuştu.

“İnovatif Girişimci Yetiştirilmesi Konusuna Ağırlık Verdik.”

ÇÜ Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Yrd. Doç. Dr. Yusuf Ziya Halefoğlu ise, Merkez olarak inovatif girişimci yetiştirilmesi konusuna ağırlık verdiklerini, eğitim programlarının ve yeni dönem faaliyetlerinin bu yönde olduğunu söyledi. GED ve ATAK gibi kurumların bölgenin girişimcilik altyapısına destek verebilecek en önemli kurumlardan olduğunu belirten Yrd. Doç. Dr. Halefoğlu, “Yeni dönem eğitim programı, inkübasyon merkezleri, startuplar gibi birçok konuda görüş alışverişinde bulunduk. Hepimizin ortak hedefinde daha bilinçli girişimciler, katma değeri yüksek ürünler ve gelişme var. Birliktelikle önemli projeleri hayata geçirmeyi hedefliyoruz.” şeklinde konuştu.  

 

 

kişi ziyaret etmiştir

 



Çukurova Üniversitesi Haber Merkezi