Arama Bağlantılar ÇÜ Anasayfa
  HABER MERKEZİ  
 
 
Anasayfa
 
Hakkımızda
 
E-Bülten
 
Röportajlar
  Konuşma Metinleri
  Videolar
  Medyada ÇÜ
 
Haber Arşivi
 
İletişim
 

Çukurova Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü İntörn Mühendisleri de Sahada

 

 

Adana (ÇÜHM) -

15.12.2017

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Ziraat Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü lisans eğitimi ve öğretiminde kaliteyi artırmak amacıyla 2017-2018 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar yarıyılından itibaren kısaca “İntörn Mühendislik” denilebilecek ‘Gıda Mühendisliğinde Uygulamalı Mesleki Eğitimi Programı’nı uygulamaya geçirdi.

Uygulama ile ilgili bilgi veren Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü Başkanı Prof. Dr. Hüseyin Erten, İntörn Mühendislik programıyla mezuniyet aşamasına gelmiş olan 4. sınıf öğrencilerinin bahar yarıyılında (8. Yarıyılda) bölümde ders almayarak, mezun olmadan herhangi bir gıda işletmesinde iş yaşamına doğrudan katılarak eğitim-öğretimlerini sürdüreceklerini bildirdi.

Prof. Dr. Erten, YÖK’ün “Sanayinin Geliştirilmesi ve Üretimin Desteklenmesi” amacıyla lisans düzeyinde Fen ve Mühendislik bilimlerinde zorunlu uygulamalı eğitim gören öğrencilerle ilgili usul ve esasları belirlediğini ve Üniversitemiz Gıda Mühendisliği Bölümü İntörn Mühendislik uygulamasının Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kibar ve Adana Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Kıvanç’ın Eğitim İşbirliği Protokolünü imzalaması ile hayata geçtiğini belirtti. Prof. Dr. Erten bu işbirliğiyle mezuniyet aşamasına gelmiş Gıda Mühendisliği Bölümü öğrencilerinin mesleki bilgi, beceri ve yetkinliklerin önemli ölçüde artacağını ve gıda işletmelerinin ihtiyaçlarına cevap verecek mühendislerin yetişeceğini söyledi.

Gerek yurt dışında ve gerekse yurt içinde bu tür uygulamalı eğitim modellerine bir yönelim olduğuna dikkat çeken Prof. Dr. Erten, İntörn Mühendisliğin stajdan farklı ve stajın çok ötesinde bir uygulama olduğunu; öğrencilerin stajyer değil mühendis olma aşamasında kişiler olarak gıda işletmelerinde bunu anlaması gerektiğini bildirdi.

“Firmalar ile İntörn Mühendislere İş Akdi Yapabilme Fırsatı Sağlıyor.”

Prof. Dr. Erten, işletmelerin teorik olarak yeterli ancak uygulamada yetersiz buldukları mühendislerin, bu uygulama sayesinde hem işletmelerde işe başlamalarının hem de firmalarla intörnler arasında ileriye yönelik iş akitlerinin yapılma olanağının olduğunu ve yeni mezunlara iş yaratılması ve sanayide kalifiye mühendis açığının kapatılması için bu projenin önemli olduğunu söyledi

“Çukurova Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü İntörn Mühendislerle Bir Adım Önde.”

İntörn Mühendislik eğitiminin üniversite sanayi işbirliğine de önemli katkısının olacağını belirten Prof. Dr. Hüseyin Erten, intörn öğrencilerin sigortalarının üniversite tarafından yapılacağını söyledi.

Bu projenin istihdama yönelik katkı sağlayacağını, güvenli ve kaliteli gıdanın her dönemde önemli olduğunu ve bu bağlamda gıda mühendislerine ihtiyacın daha da artacağını ifade eden Prof. Dr. Erten, intörn mühendislik uygulamasıyla Çukurova Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü’nün bir adım daha önde olacağını vurguladı.

 

 

kişi ziyaret etmiştir

 



Çukurova Üniversitesi Haber Merkezi