Arama Bağlantılar ÇÜ Anasayfa
  HABER MERKEZİ  
 
 
Anasayfa
 
Hakkımızda
 
E-Bülten
 
Röportajlar
  Konuşma Metinleri
  Videolar
  Medyada ÇÜ
 
Haber Arşivi
 
İletişim
 

Çukurova Üniversitesi’nde İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimi Düzenlendi

 

 

Adana (ÇÜHM) -

24.06.2015

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) “İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitim, Uygulama ve Araştırma Merkezi”  (ÇİSAM) tarafından “Çukurova Üniversitesi’nde Risk Değerlendirmeleri” konulu seminer düzenlendi. A Sınıfı İş Güvenliği Uzmanı Mühendis Sabahattin Öztaş tarafından üniversite içerisinde daha önceden tespit edilen ve fotoğraf-video aracılığıyla görüntülenen risk unsurları uygulamalı olarak anlatıldı. 

ÇÜ Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi ve ÇİSAM Müdürü Prof. Dr. Ferdi Tanır seminerin açılışında yaptığı konuşmada seminerin içeriği hakkında bilgi verdi.

 

Risk Çözümlerini Uygulamalı Olarak Anlattı
Daha sonra kürsüye gelen A Sınıfı İş Güvenliği Uzmanı Mühendis Sabahattin Öztaş risk çözümlerini uygulamalı olarak anlattı.

İş sağlığı ve güvenliği profesyonellerinin bütün sorularına yanıtlar vererek uygulamalı seminer veren Öztaş seminer katılımcılarının, risk çözümlemelerini bizzat uygulamalı yapacaklarını, bundan sonra risk değerlendirme ekipleri oluştururken ve uygularken çok daha rahat,  düzenli bir uygulama yapabileceklerini söyledi.

 

Öztaş konuşmasına şöyle devam etti;

“İş sağlığı ve güvenliği çalışmasının temeli risk değerlendirme esasına dayanır, risk değerlendirmeyi düzgün yaparsanız eksikleri belirleyip onları giderirseniz riskleri en aza indirir veya ortadan kaldırırsınız.

Böylece işyerinde oluşacak sağlık ve güvenlik sorunlarının önüne geçmiş olursunuz, amacımız çalışanları kaza geçirdikten veya hastalandıktan sonra yardım etmekten çok koruyucu hekimlik ve koruyucu mühendislik uygulamalarını yerine getirmek. 6331 sayılı iş sağlığı ve güvenliği kanununun temeli de buna dayanır. Koruyuculuk esaslıdır.”

 

ÇÜ’de Risk Değerlendirme Ekipleri Kurup Risk Haritası Çıkaracaklar

Semineri değerlendiren ÇİSAM Müdürü Prof. Dr. Ferdi Tanır risk değerlendirme ekipleri kurup iş yerlerinde bütün birimleri dolaşıp hepsinde risk durumunun haritasını çıkaracaklarını belirterek risk durumlarını ortaya koyup bunlar için gerekli önlemleri alacaklarını söyledi.

Prof. Dr. Tanır ayrıca, “Önceliğimiz İş Sağlığı ve Güvenliği” adlı fotoğraf yarışması düzenlediklerini belirterek Çukurova Üniversitesi çalışanları ve öğrencilerine yönelik amatör bir yarışma olduğunu söyledi.

 
Seminer sonunda katılımcılara sertifikaları verilirken seminer anı fotoğrafı çekilmesiyle son buldu.  

 

 

 

kişi ziyaret etmiştir

 



Çukurova Üniversitesi Haber Merkezi