Arama Bağlantılar ÇÜ Anasayfa
  HABER MERKEZİ  
 
 
Anasayfa
 
Hakkımızda
 
E-Bülten
 
Röportajlar
  Konuşma Metinleri
  Videolar
  Medyada ÇÜ
 
Haber Arşivi
 
İletişim
 

Adana’da İşsizlikten Ziyade, İş Beğenmeme Sorunu Var

 

 

Adana (ÇÜHM) -

17.02.2014

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Ramazanoğlu Konağı Kültür Merkezi 'Cumartesi Konferansları’ nın bu haftaki konuğu Çalışma ve İş Kurumu (İşkur) Adana İl Müdürü Haşim Meydan’dı. Adana'da işsizlik sorunundan ziyade, insanların iş beğenmeme sorunu olduğunu belirten Meydan, "Çalışma ve İş Kurumu'nun Hizmetlerinin Tanıtımı" konulu konferans verdi.

Yaptıkları araştırmaya göre Adana'da işsizliğin şuan yüzde 9'larda seyrettiğini bildiren Meydan, net rakamların 29 Şubat'ta açıklanacağını söyledi. İşveren ve işçi görüşleriyle ilgili bir anket yaptırdıklarını ifade eden Meydan, işçilerin iş beğenmemesinin sebebini, aldıkları asgari ücretle daha rahat işlerde çalışmak istemelerine bağladı.

 

İşkur'a gelen taleplerin yüzde 90'ının sanayiden gelen talepler olduğuna değinen Meydan, "Bizim eleman gönderdiğimiz işverenlerin genel sorunu, elemanların işin çalışma ortamını, ücreti, servis güzergahını beğenmemeleri olarak sıralanıyor. İş arayanlara sorduğumuzda 'servis güzergahı evime uzak, ücret çok az' şeklinde geri bildirimler oluyor. Hizmet sektöründe, çay ocağında, lokantadaki ücretle sanayideki ücretler aynı. Durum böyle olunca da, insanlar ağır sanayide çalışmak istemiyor. Çoğu iş görüşmelerine çeşitli bahanelerle gitmiyor bile." şeklinde konuştu.

İş arayan vatandaşların İşkur internet sitesi üzerinden 7 gün 24 saat başvuruda bulunabileceğini hatırlatan Haşim Meydan, İşkur'un işveren ve iş arayanlara yönelik çalışmaları üzerine de detaylı bilgiler verdi.

 

 

kişi ziyaret etmiştir

 



Çukurova Üniversitesi Haber Merkezi