Arama Bağlantılar ÇÜ Anasayfa
  HABER MERKEZİ  
 
 
Anasayfa
 
Hakkımızda
 
E-Bülten
 
Röportajlar
  Konuşma Metinleri
  Videolar
  Medyada ÇÜ
 
Haber Arşivi
 
İletişim
 

Doç. Dr. Bekir Tatlı’ya İslami İlimler Alanında En İyi Sunum Ödülü Verildi…

 

 

Adana (ÇÜHM) -

20.05.2016

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyelerinden Doç. Dr. Bekir Tatlı, “5. Uluslararası Bilim Kültür ve Spor Kongresi”ndeki sunumuyla, ‘İslami İlimler Alanında En İyi Sunum Ödülü’ne layık görüldü. Doç. Dr. Tatlı’ya ödülü Kazakistan’ın Türkistan şehrinde düzenlenen törenle verildi.

2016 yılının UNESCO tarafından ‘Ahmet Yesevi Yılı’ ilan edilmesini dikkate alan Uluslararası Bilim Kültür ve Spor Derneği (UBİKS)’in her yıl düzenlenen kongresinin beşincisi Kazakistan'ın Türkistan şehrinde bulunan Ahmet Yesevi Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleştirildi.
Dünyanın dört bir yanından çeşitli üniversitelerden akademisyenlerin katıldığı, çok sayıda kamu kurumları ve ulusal/uluslararası sivil toplum kuruluşlarının destek verdiği  “5. Uluslararası Bilim Kültür ve Spor Kongresi "Ahmet Yesevi'nin İzini Sürmek: Küresel Bir Uzlaşı, Hoşgörü Ve Dayanışma Arayışı" başlığı altında yapıldı.

Ahmet Yesevi'nin Türk Kültür ve İnanç dünyasına katkılarını, evrensel anlayış, sevgi, huzur, barış ve mutluluk öğretilerine dair önermelerinin tartışıldığı kongrede Spor Bilimleri ve Kültür Araştırmaları, Eğitim Bilimleri, İslami İlimler, Türk Dili ve Edebiyatı, Güzel Sanatlar ve diğer Sosyal Bilimler alanlarındaki güncel araştırmalara dair bildiriler sunuldu.

Doç. Dr. Tatlı’ya En İyi Sunum Ödülü…
Kongreye katılan Çukurova Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyelerinden Doç. Dr. Bekir Tatlı da “Tıbb-ı Nebevî Kavramı Bağlamında Hz. Peygamberin Öğretilerinde Vakit Vurgusu” başlıklı sunumuyla İslami İlimler Alanında En İyi Sunum Ödülü’ne layık görüldü.

“Tıbb-ı Nebevî Kavramı Bağlamında Hz. Peygamberin Öğretilerinde Vakit Vurgusu.”

Doç. Dr. Tatlı ödül alan bildirisinde, zaman yönetiminin günümüz insanının en önemli problemlerinden biri haline geldiğine işaret ederek, zamana riayet etmemenin insan davranışlarında laubalilik, ciddiyetsizlik ve disiplinsizlik gibi çok önemli problemlere yol açtığını ve bunun tedavi edilmesi gereken bir hastalık olduğunu belirtiyor. Bildiride ayrıca, Hz. Peygamber’in de 23 sene gibi tarihte oldukça kısa sayılabilecek bir zaman diliminde özellikle sosyal ve ahlâkî konularda dağınık ve başıboş bir hayat sürmekte olan bir toplumu, ibadet hayatından bireysel yaşayışına ve ahlâkî davranışlarına varıncaya kadar son derece programlı bir hayat sürmeye alıştıran bir eğitimci olduğuna dikkat çekiliyor.

Bildiriler Bilimsel Dergilerde Yayımlanacak.

Kongrede sunulan bütün bildirilerden, sporla ilgili olanların International Journal of Science Culture and Sport (IntJSCS) dergisinde; eğitimle ilgili olanların International Journal of Contemporary Educational Studies (IntJCES) ve diğer alanlarla ilgili olanların ise International Journal of Cultural and Social Studies (IntJCSS) dergisinde özel sayılar olarak yayımlanacağı ifade edildi.

 

 

kişi ziyaret etmiştir

 



Çukurova Üniversitesi Haber Merkezi