Arama Bağlantılar ÇÜ Anasayfa
  HABER MERKEZİ  
 
 
Anasayfa
 
Hakkımızda
 
E-Bülten
 
Röportajlar
  Konuşma Metinleri
  Videolar
  Medyada ÇÜ
 
Haber Arşivi
 
İletişim
 

Çukurova Üniversitesi’nde Yabancı Öğrenciler İçin Oryantasyon Düzenlendi.

 

 

Adana (ÇÜHM) -

16.12.2016

Çeşitli değişim programları kapsamında 2016-2017 Eğitim-Öğretim Yılında eğitim Çukurova Üniversitesi’ne (ÇÜ) gelen yabancı uyruklu öğrenciler için Uluslararası Öğrenci merkezi (ISO) tarafından oryantasyon düzenlendi. Merkez Müdürü Prof. Dr. Alhan Sarıyev, Türkiye’de 48 bin olan yabancı uyruklu öğrenci sayısının 100 bine çıkmasının hedeflendiğini söyledi.

ÇÜ Akif Kansu Konferans Salonu’ndaki canlı müzik dinletisiyle başlayan programa, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şeref Erdoğan Uluslararası Öğrenci Merkezi Müdürü Prof. Dr. Alhan Sarıyev, Merkez Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Rana Yıldırım, ofis çalışanları ve öğrenciler katıldı.

 

Oryantasyonun açılış konuşmasını yapan Prof. Dr. Alhan Sarıyev, ISO’nun yaptığı faaliyetler ve öğrenci sayıları hakkında genel bilgi verdi. Sarıyev, Çukurova Üniversitesi ISO’nun 2015 yılında kurulduğunu belirtti. Sarıyev, merkezin temel görevinin eğitim alan uluslararası öğrencilerin başarılı ve sorunsuz bir öğrenim dönemi geçirmelerini sağlamak olduğunu söyledi.
Prof. Dr. Alhan Sarıyev, kayıt döneminden mezuniyete kadar öğrencilerin, ihtiyaç duydukları tüm bilgilerin temini, üniversite ve hükümet ile ilgili bürokratik işlemler için rehberlik ettiklerini ifade etti.

2016’da 12 Merkezde ÇUÖS Yapıldı

Prof. Dr. Sarıyev, Çukurova Üniversitesi Uluslararası Öğrenci Sınavı (ÇUÖS) 2016 yılında yurtiçinde ve yurtdışında 12 merkezde yapıldığını belirterek, yeni kayıtlar ile 97 farklı ülkeden toplam 1.707 öğrencinin mezun olduğunu belirtti. Prof. Dr. Sarıyev, Türkiye’de var olan 181 üniversitede 7 milyon 200 bin öğrencinin eğitim gördüğünü de bildirerek “Her üniversite hem uluslararasılaşmaya hem de uluslararası öğrenci payını arttırmaya büyük önem veriyor. Çukurova Üniversitesi de bu anlamda çalışmalarını artırarak devam ettiriyor.” dedi.

 

 

ÇÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şeref Erdoğan, uluslararası öğrencilere yönelik yaptığı konuşmada; sosyal imkânları, spor tesisleri, akademik ve idari personelle birlikte desteklediklerini belirtti. Prof. Dr. Erdoğan öğrencilere eğitim hayatında başarılar diledi.

Açılış konuşmalarının ardından TÖMER Merkez Müdür Yardımcısı Okutman Serhat Koçak, Uzm. Canan Kuzgun, Ahmet Güngör, Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığından Burak Durhasan, yabancı uyruklu öğrenciler Abdulkadir Abdulrahim ve Ahmed Ali Mali Shuwadi, Türkiye, Adana ve Çukurova Üniversitesi’ni tanıtan sunum gerçekleştirdi.  

Sunumların ardından ISO Merkez Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Rana Yıldırım öğrencilerden gelen soruları cevapladı. Oryantasyon sonunda öğrencilere hoş geldiniz paketi dağıtılarak ÇÜ Kayıkhanesinde öğle yemeği yendi program anı fotoğrafı çekilmesiyle son buldu.

 

 

kişi ziyaret etmiştir

 



Çukurova Üniversitesi Haber Merkezi