Arama Bağlantılar ÇÜ Anasayfa
  HABER MERKEZİ  
 
 
Anasayfa
 
Hakkımızda
 
E-Bülten
 
Röportajlar
  Konuşma Metinleri
  Videolar
  Medyada ÇÜ
 
Haber Arşivi
 
İletişim
 

İstihdam ve İnsan Kaynakları Etkinliğine “1,5 Adana” Damga Vurdu

 

 

Adana (ÇÜHM) -

23.10.2014

Adana 3. İstihdam ve İnsan Kaynakları etkinliğine, Çukurova Üniversitesi Mühendislik – Mimarlık Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü öğrencilerince tasarlanıp imal edilen,  TÜBİTAK ödüllü “1,5 Adana” isimli elektrikli araç damgasını vurdu. Adana Valisi Mustafa Büyük tarafından da test edilen 1,5 Adana protokolden de tam not aldı.

İş-Kur tarafından geleneksel olarak düzenlenen ve Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) ev sahipliğinde gerçekleştirilen İstihdam ve İnsan Kaynakları etkinliğinin üçüncüsü yapıldı. ÇÜ Sakıp Sabancı Kongre ve Sergi Sarayı’ndaki etkinlik, işveren ve iş arayanları buluşturdu.

 

 

ÇÜ Öğrencilerinin Tasarımı, Etkinliğin İlgi Odağı Oldu

Birçok firmanın stant açarak tanıtım yaptığı etkinliğin öne çıkan ismi, Akademik Danışmanlığını Çukurova Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Durmuş Ali Bircan’ın yaptığı ÇÜ Mühendislik-Mimarlık Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü öğrencileri tarafından tasarlanıp, imal edilen “1,5 Adana” isimli elektrikli araç oldu. Katılımcıların ilgi odağı haline gelen 1,5 Adana’yı, etkinliğe katılan protokol üyeleri de inceledi.

Vali Büyük, 1,5 Adana’yı Test Etti.

Adana Valisi Mustafa Büyük bizzat şoför koltuğuna geçerek aracı test etti. Vali Büyük, Rektör Prof. Dr. Mustafa Kibar ve proje yürütücüsü gençlerden de bilgi aldı.

 

 

1 Tl’ye 120 Km Yol Alıyor.

Araçla ilgili bilgi veren takım kaptanı Umutcan Olmuş, “2 kişilik olan aracımız, tam dolu bataryayla 350 km yol alabiliyor. Güncel elektrik fiyatı göz önüne alındığında aracımız 1 TL’ye 120 km götürmektedir. Batarya 3 saatte doluyor. Tasarımı Çukurova Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü öğrencilerine ait olan telemetri sistemi sayesinde araç ile ilgili tüm bilgiler, batarya durumu, araç ve batarya sıcaklıkları ve hız gibi parametreler araç içerisinden ve hazırlanan yazılım ile bilgisayardan kontrol edilebilmektedir.” şeklinde konuştu.

 
 

 

 

kişi ziyaret etmiştir

 



Çukurova Üniversitesi Haber Merkezi