Arama Bağlantılar ÇÜ Anasayfa
  HABER MERKEZİ  
 
 
Anasayfa
 
Hakkımızda
 
E-Bülten
 
Röportajlar
  Konuşma Metinleri
  Videolar
  Medyada ÇÜ
 
Haber Arşivi
 
İletişim
 

5. İstihdam Ve İnsan Kaynakları Etkinliği ÇÜ Ev Sahipliğinde Yapıldı.

 

 

Adana (ÇÜHM) -

21.10.2016

Sektöründe lider özel sektör işvereninin katılımı ile gerçekleşen “Adana 5. İstihdam ve İnsan Kaynakları Etkinliği”, üniversite, lise son sınıf öğrencileri ve işsizleri işverenlerle buluşturdu. Çukurova Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleştirilen etkinlikte yaklaşık 100 firma iş ve staj başvurusu aldı.

İŞKUR'un 5'inci İstihdam ve İnsan Kaynakları Etkinliği Çukurova Üniversitesi Sabancı spor ve Sergi Sarayı’nda gerçekleştirildi. Yaklaşık 100 firmanın iş ve staj başvurusu kabul ettiği etkinliğe Adana Valisi Mahmut Demirtaş, Rektör Prof. Dr. Mustafa Kibar, İŞKUR Genel Müdür Yardımcısı Cafer Uzunkaya, İl Müdürü Haşim Meydan, oda ve sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle çok sayıda vatandaş katıldı. 

 

 

“En Büyük Sorun İş Beğenmeme”

Etkinliğin açılışında konuşan İŞKUR Adana İl Müdürü Haşim Meydan, istihdamı arttırmak ve işsizliği azaltmak için çalıştıklarını söyledi.

 

 

Türkiye İş Kurumu Genel Müdür Yardımcısı Cafer Uzunkaya ise istihdamla ilgili en büyük sorunun iş beğenmeme ve nitelikli iş gücü bulunmaması olduğunu aktardı. İŞKUR Genel Müdür Yardımcısı Uzunkaya, dünyada 200 milyon işsizin bulunduğunu belirterek, 2008'deki küresel ekonomik kriz sonrası dünya ekonomisinin küçüldüğünü, istihdam oranlarının azaldığını ifade etti.

 

Rektör Prof. Dr. Kibar “Üniversiteler Ülkenin İhtiyaç Duyduğu Nitelikli İş Gücünün Yaratılmasında Önemli Rol Oynuyor.”

Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kibar da, üniversitelerin ülkenin ihtiyaç duyduğu nitelikli iş gücünün yaratılmasında önemli rol oynadığını belirtti. İşsizlik ve İstihdamın her zaman ekonomik düzenin en önemli göstergeleri olduğunu hatırlatan Prof. Dr. Kibar,  “Aslında, işsizlik dediğimiz kavram ve sonucunda gerçekleşen istihdam düzeyi tek bir ülkenin değil, küresel anlamda hemen hemen bütün ülkelerin ortak bir problemidir.” dedi.
İşsizliğin ülkemizin de en önde gelen sorunlarından birisi olduğunu belirten Prof. Dr. Kibar konuşmasına şöyle devam etti;

“Ancak, son yıllarda yapılan olumlu çalışmalar sayesinde bugün dünden daha iyi bir durumdayız. Bireyin elde ettiği eğitim, hem ekonomik faaliyetlerin niteliğini hem de işgücüne katılım oranlarını etkileyen önemli bir faktördür. Eğitim düzeyi yükseldikçe işgücüne katılım oranlarının da yükseldiği görülmektedir. Diğer OECD ülkelerindeki göstergelere paralel olarak, Türkiye’de de eğitim kademeleri yükseldikçe işgücüne katılım oranlarının arttığı, tüm eğitim kademelerinde erkeklerin işgücüne katılım oranlarının kadınlardan daha yüksek olduğu gözlenmektedir. Biz de Üniversiteler olarak bu sorunun çözümü için elimizden geleni yapıyoruz. Geleceğin daha iyi olabilmesi için, iş dünyası ile iş arayanları buluşturan böyle fuarların devamlılığı büyük önem taşımaktadır.”

 

 

Vali Demirtaş; “Vatandaşların Büyük Bir Kısmı ya İş Beğenmiyor ya da Nitelikli Bir İş Gücü Değil.”

Adana Valisi Mahmut Demirtaş ise, "Bugüne kadar benden iş isteyen vatandaşların büyük bir kısmı ya iş beğenmiyor ya da nitelikli bir iş gücü değil. Bu sorunları aşarsak Türkiye'deki işsizlik oranı yüzde 10'un altına inecek" dedi.

Açılış konuşmaların ardından protokol üyeleri kurdele keserek etkinliğin açılışını yaptı. Protokol üyeleri kurulan iş ve staj başvurusu için kurulan stantları gezip iş arayanlarla konuştu. Protokol üyeleri etkiliğin ardından Çukurova Üniversitesi Senato Toplantı Salonu’nda “İl İstihdam Kurulu” Toplantısına katıldı.

 

 

 

kişi ziyaret etmiştir

 



Çukurova Üniversitesi Haber Merkezi