Arama Bağlantılar ÇÜ Anasayfa
  HABER MERKEZİ  
 
 
Anasayfa
 
Hakkımızda
 
E-Bülten
 
Röportajlar
  Konuşma Metinleri
  Videolar
  Medyada ÇÜ
 
Haber Arşivi
 
İletişim
 

Doç. Dr. Nuran Öztürk İstiklal Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u Anlattı

 

 

Adana (ÇÜHM) -

04.05.2015

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) İlahiyat Fakültesi Türk İslam Edebiyatı Anabilim Dalı İslam Tarihi ve Sanatları Öğretim Üyesi Doç. Dr. Nuran Öztürk ders kapsamında “Mehmet Akif Ersoy–İstiklal Marşı” konulu konferans gerçekleştirdi.

 

  ÇÜ İlahiyat Fakültesi Öğrencilerine Konferans Verdi.

Doç. Dr. Nuran Öztürk “İstiklal şairimiz Mehmet Akif Ersoy”  başlıklı sunumunda Ersoy’un hürriyet düşüncesi ve fikri üzerinde konuştu. Doç. Dr. Öztürk, İstiklal Şairimizin hayatı ve hayatındaki dönüm noktaları hakkında da bilgi verdi. Öğrencilere Slayt sunumu eşliğinde anlatım yapan Doç. Dr. Öztürk, öğrencileri bilgilendirdikten sonra İstiklal Şairimiz Ersoy’un “Asıl Safahat” adlı eserinden seçtiği “Hürriyet ve İstiklal” içerikli beyitlerini öne çıkardı.

 
ÇÜ İlahiyat Fakültesi Toplantı Salonunda düzenlenen ders kapsamındaki toplantıya İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Osman Ateş ile 1. ve 2. sınıf öğrencileri katıldı. Doç. Dr. Nuran Öztürk “Mehmet Akif Ersoy’un Osmanlının son döneminde yetiştirdiği önemli kişilerden biri olduğunu belirterek ünlü şairin milli mücadelenin içerisinde bizzat yer alan canlı bir tarih olduğunu söyledi.  

 

 

kişi ziyaret etmiştir

 



Çukurova Üniversitesi Haber Merkezi