Arama Bağlantılar ÇÜ Anasayfa
  HABER MERKEZİ  
 
 
Anasayfa
 
Hakkımızda
 
E-Bülten
 
Röportajlar
  Konuşma Metinleri
  Videolar
  Medyada ÇÜ
 
Haber Arşivi
 
İletişim
 

İstiklal Marşımızın Kabulünün 96. Yıldönümü…

 

 

Adana (ÇÜHM) -

13.03.2017

Milleti millet yapan en büyük unsurların başında gelen ve Türk Kurtuluş Savaşı'nın büyük mücadelesini özetleyen İstiklal Marşımızın kabulünün 96. yıl dönümü, Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Kültür Müdürlüğü tarafından düzenlenen törenle kutlandı.

Mithat Özsan Amfisi’nde gerçekleştirilen etkinliğe İlahiyat Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Ali Osman Ateş, Mühendislik Mimarlık Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Mesut Başıbüyük, Kültür Müdürü Bülent sevim, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

“Bağımsızlığımızın Milli Manifestosu.”

İstiklal Marşı’nın kabul edilmesinin yıldönümü ve Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü etkinliği saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Törenin açılış konuşmasını öğrenciler adına Çukurova Üniversitesi Öğrenci Konseyi Başkanı Remzi Karlı yaptı. Karlı, İstiklal Marşımızın bağımsızlığımızın milli manifestosu olduğunu belirterek her kelimesinde inanç, her dizesinde iman, her kıtasında ise cesaret ve kararlılık olduğunu söyledi. İstiklal Marşı’nın karanlık ufkun ardından doğacak şafağı müjdelediğini belirten Karlı, “İstiklal Marşı bağımsızlık özlemini ateşlemiştir.” dedi.

“Bağımsızlık Mücadelemizde İstiklal Marşı’nın Yeri.”

Açılış konuşmasının ardından Mühendislik Mimarlık Fakültesi Öğrencisi Şahin Nayar İstiklal Marşı şiirini okudu.

 

Ardından da ÇÜ İlahiyat Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Ali Osman Ateş, “Bağımsızlık Mücadelemizde İstiklal Marşı’nın Yeri” konulu sunum gerçekleştirdi. Vatan Şairi Mehmet Akif Ersoy’un hayatı hakkında bilgiler veren Prof. Dr. Ateş, kısaca şairin doğumu, tahsili, ailesi, memuriyet hayatı, Kurtuluş Savaşı, Ankara günleri, İstiklal Marşı, Mısır’daki yılları ve eserlerini anlattı.

 

 

kişi ziyaret etmiştir

 



Çukurova Üniversitesi Haber Merkezi