Arama Bağlantılar ÇÜ Anasayfa
  HABER MERKEZİ  
 
 
Anasayfa
 
Hakkımızda
 
E-Bülten
 
Röportajlar
  Konuşma Metinleri
  Videolar
  Medyada ÇÜ
 
Haber Arşivi
 
İletişim
 

İstiklal Marşı’nın Kabulünün 97. Yıl Dönümü

 

 

Adana (ÇÜHM) -

12.03.2018

Milleti millet yapan en büyük unsurların başında gelen ve Türk Kurtuluş Savaşı'nın büyük mücadelesini özetleyen İstiklal Marşımızın kabulünün 97. yıldönümü, Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Kültür Müdürlüğü tarafından düzenlenen törenle kutlandı.

Mithat Özsan Amfisi’nde gerçekleştirilen etkinliğe Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şeref Erdoğan’ın yanı sıra, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.

Çukurova Üniversitesi Kültür Müdürlüğü Tarafından Anma Etkinliği Düzenlendi

İstiklal Marşı’nın kabul edilmesinin yıldönümü ve Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u anma Günü etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilen tören, saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Açılış konuşmasını öğrenciler adına Çukurova üniversitesi Öğrenci Konseyi Genel Sekreteri Süleyman Hasanol yaparken, ÇÜ Mühendislik Fakültesi Öğrencisi Şahin Nayır ise İstiklal Marşı’nı okudu.

Mehmet Akif ve İstiklal Marşımızın Mesajı"

Açılış konuşmalarının ardından ÇÜ İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Osman Ateş "Mehmet Akif ve İstiklal Marşımızın Mesajı" konulu seminer verdi. İstiklal Marşımızın “Bağımsızlığımızın Milli Manifestosu.” olduğunu belirten Prof. Dr. Ateş, Vatan Şairi Mehmet Akif Ersoy’un hayatı hakkında bilgiler verdi.

Prof. Dr. Ateş, kısaca şairin doğumu, tahsili, ailesi, memuriyet hayatı, Kurtuluş Savaşı, Ankara günleri, İstiklal Marşı, Mısır’daki yılları ve eserlerini anlattı.

 

 

kişi ziyaret etmiştir

 



Çukurova Üniversitesi Haber Merkezi