Arama Bağlantılar ÇÜ Anasayfa
  HABER MERKEZİ  
 
 
Anasayfa
 
Hakkımızda
 
E-Bülten
 
Röportajlar
  Konuşma Metinleri
  Videolar
  Medyada ÇÜ
 
Haber Arşivi
 
İletişim
 

Uluslararası Proje Çalıştayına Katılım

 

 

Adana (ÇÜHM) -

10.04.2013

Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesi, Peyzaj Mimarlığı Bölümü Öğretim Üyesi  Prof.Dr. Süha Berberoğlu'nun yürütücülüğünü yaptığı “Design Local Framework of Integrated Water Resources Management (Bütünleşik Su Kaynakları Yönetim Sisteminin Tasarımı)" isimli proje kapsamında Japonya'nın Kyoto şehrinde proje çalıştayına katılım gerçekleştirildi.

iletisim1
iletisim1

Research Institute for Humanity and Nature (RIHN) tarafından desteklenen projeye ilişkin düzenlenen çalıştay 26-31 Mart 2013 tarihleri arasında Kyoto Üniversitesinde yapıldı.

Çalıştayın açılış konuşmalarını proje kapsamında çalıştaya katılan Çukurova Üniversitesi Rektör'ü Prof.Dr.Mustafa Kibar ve Harran Üniversitesi Rektörü ve Üniversitelerarası Kurul Başkanı Prof.Dr. İbrahim Halil Mutlu yaptı.

iletisim1

Projede, Seyhan Nehri Havzasında bütünleşik su ve toprak kaynakları yönetim sisteminin bir prototipinin Coğrafi Bilgi Sistemleri tabanlı oluşturulması hedeflenmektedir. Proje, yönetim stratejileri seçeneklerinin ve uzun zamanlı izleme programı geliştirilmesini sağlayacak temel veriler, arazi kullanım paternlerindeki değişimin belirlenmesi, su bütçesinin ve toprak tuzluluğunun izlenmesi, Seyhan Nehri Havzası hidrolojik modellemesi ve erozyon, sosyo-ekonomik ve kurumsal sistem analizi gibi beş temel başlığı içermektedir. Proje Paydaşları arasında Japonya, Türkiye (Çukurova Üniversitesi, Harran Üniversitesi), Endonezya ve Mısır yer almaktadır.

Çalıştay süresince,  Çukurova Üniversitesi ile Kyoto Üniversitesi Rektörlüğü işbirliği görüşmeleri de gerçekleştirildi. Ayrıca Kyoto Üniversitesi Hastanesi bu kapsamda Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Mustafa Kibar tarafından ziyaret edilerek, Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi ile ortak çalışma potansiyeli değerlendirildi.

iletisim1
iletisim1

 

 

kişi ziyaret etmiştir

 



Çukurova Üniversitesi Haber Merkezi