Arama Bağlantılar ÇÜ Anasayfa
  HABER MERKEZİ  
 
 
Anasayfa
 
Hakkımızda
 
E-Bülten
 
Röportajlar
  Konuşma Metinleri
  Videolar
  Medyada ÇÜ
 
Haber Arşivi
 
İletişim
 

Jean Monnet Burs Programı Çukurova Üniversitesi’nde Tanıtıldı.

 

 

Adana (ÇÜHM) -

03.02.2016

Ülkemizin en uzun soluklu ve prestijli burs programlarından olan Jean Monnet Burs Programı çerçevesinde Çukurova Üniversitesi’nde (ÇÜ) tanıtım toplantısı düzenlendi. Akademisyenlerin katılımı ile gerçekleştirilen tanıtım toplantısında Jean Monnet Burs Programının 2016 -2017 akademik yılı için yapılması gerekenler ve takvim süreci hakkında bilgi verildi.

Jean Monnet Burs Programı yeni akademik yıl için üniversite, valilik, kalkınma ajansı ve ticaret odalarına yönelik farkındalık artırma çalışmaları kapsamında ÇÜ Mühendislik-Mimarlık Fakültesi Toplantı Salonunda tanıtım toplantısı gerçekleştirildi. Jean Monnet Burs Programı, Ülkemizin Avrupa Birliğine tam üyelik hedefi çerçevesinde, AB müktesebatı konusunda uzmanlaşmış kişi sayısının arttırılması ve AB müktesebatının etkin bir biçimde uygulanabilmesi için gerekli idari kapasitenin oluşturulması amacıyla Avrupa Birliği Bakanlığı tarafından finanse ediliyor.

AB Ülkelerinde Eğitim Fırsatı…

Jean Monnet Burs Programı ekibinden Takım Lideri Dicle Doğancıoğlu, Proje Koordinatörü Ece Sayıoğlu ile İletişim ve İzleme Uzmanı Didem Oflaz’dan oluşan uzmanlar, akademisyen ve öğrencilere “AB Ülkelerinde Eğitim Fırsatı” konulu sunum yaptı.

Uzmanlar, “Bursiyerler en az 3, en fazla 12 ay süreyle AB üyesi ülkelerdeki bir üniversitede veya üniversiteye eş değer bir kuruluşta yüksek lisans öğrenimi görebilecek veya araştırma programlarına katılabilecekler. 12 aydan fazla olan akademik çalışmalar, geri kalan sürenin masrafları bursiyer tarafından karşılansa dahi desteklenmeyecektir. Bursların, verildiği akademik yıl içinde kullanılması esastır. Kazanılan bursların ertelenmesi ve/veya uzatılması mümkün değildir. Bursun %60'ı kamu sektörüne, %30’u üniversitelere, %10’u özel sektöre tahsis edilmektedir.” dedi.

 

 

kişi ziyaret etmiştir

 



Çukurova Üniversitesi Haber Merkezi