Arama Bağlantılar ÇÜ Anasayfa
  HABER MERKEZİ  
 
 
Anasayfa
 
Hakkımızda
 
E-Bülten
 
Röportajlar
  Konuşma Metinleri
  Videolar
  Medyada ÇÜ
 
Haber Arşivi
 
İletişim
 

Ç.Ü. Kampüs Kart Kullanılmaya Başlanacak!

 

 

Adana (ÇÜHM) -

08.10.2013

Çukurova Üniversitesi personel ve öğrencilerine özel tasarlanan KAMPÜS KART kısa bir süre sonra kullanılmaya başlanacak. Ç.Ü. Rektörük ve Ziraat Bankası işbirliğiyle gerçekleştirilen projeyle oluşturulan KAMPÜS KART, banka kartı olmasının yanı sıra, kimlik ve elektronik cüzdan olma özelliğine de sahip. KAMPÜS KART aynı zamanda, kampüs giriş ve çıkışlarında, kütüphane ve yemekhanede de kullanılacak.

Kampüs Kart uygulaması ve Hızlı Geçiş Sistemi (HGS) ile ilgili açıklama yapan Rektör Prof. Dr. Mustafa Kibar, güvenlik önlemleri çerçevesinde de ana giriş kapısına yayalar için turnike ve araçlar için de HGS kurulacağını kaydetti. Çalışmaların en kısa sürede biteceğini anlatan Rektör Prof. Dr. Kibar, Balcalı Hastanesi'nin arka kısmına da HGS ve kartla geçilebilen turnikeler konulacağını bildirdi.

Banka Hesap İşletim Ücreti Almayacak

Kampüs kartın kampüs giriş ve çıkışlarında, kütüphane ve yemekhanede de kullanılacağını belirten Prof. Dr. Kibar, 40 adet turnikenin banka tarafından ücretsiz kurulacağını söyledi. Prof. Dr. Kibar, kartların hazırlanması ve dağımının banka tarafından yapılmakta olduğunu,  Kampüs Kart uygulamasıyla ilgili de Ziraat Bankası’nın öğrenci ve personelden hiçbir hesap işletim ücreti almayacağını söyledi.

Kampüs Kart Nedir?

Ziraat Bankası tarafından Çukurova Üniversitesi için özel olarak tasarlanmış Kampüs Kart ile kampüs içinde ve dışında harcamalarınızı daha hızlı, kolay ve güvenilir bir şekilde yapabilirsiniz.  Kampüs Kartınız, üniversite kimlik bilgilerinizi taşıyor olmakla birlikte aynı zamanda elektronik cüzdan özelliği olan bir banka kartı.

 

Kampüs Kart'ın  Avantajları

Kampüs Kartın, kimlik fonksiyonu sayesinde kampüs içerisindeki geçiş sistemlerinde kullanım olanağı bulunuyor. Banka kartı özelliği ile de Ziraat Bankası’ndaki Hesabınıza ATM'ler aracılığıyla doğrudan erişim sağlayabilir ve Bankkart ile yapılabilen bütün bankacılık işlemlerini gerçekleştirebilirsiniz. Ayrıca Elektronik Cüzdan özelliği ile kampüs içerisindeki ödeme noktalarında nakit para kullanmadan ödemelerinizi temassız işlemle hızlı ve güvenilir bir şekilde yaparsınız.

Kimlik Fonksiyonu

Kampüs Kartınızın önyüzü Çukurova Üniversitesi’nin kurumsal kimliğine uygun tasarlanmış olup üzerinde fotoğrafınızla birlikte kimlik bilgilerinizi içermektedir. Kampüs içerisinde yer alan geçiş sistemlerinde kartınızı okutarak yetkiniz doğrultusunda geçiş sağlayabilirsiniz.

Banka Kartı Fonksiyonu

Kampüs Kartınızın Banka Kartı Fonksiyonu ile Ziraat Bankası’ndaki hesabınıza ATM'ler aracılığıyla erişim sağlarsınız. Ayrıca hesabınızda bakiye bulunması durumunda yurtiçi ve yurtdışında alışveriş yapabilirsiniz. Ziraat Bankası’nın Bankkart için geliştirdiği kazanç sağlayan özelliklerden faydalanabilir ve dönemsel kampanyalara katılabilirsiniz. Kampüs içerisinde yer alan kafe, restoran gibi işyerlerinde ödemelerinizi Kampüs Kartınız aracılığıyla hesabınızdaki bakiyeden rahatlıkla yapabilirsiniz. Kampüs Kart’ın bir diğer özelliği de kredili olmayıp içinde bulunan bakiye kadar kullanılabilmesi.

Elektronik Cüzdan Fonksiyonu

Kampüs Kartınız size Elektronik Cüzdan kullanımının kolaylığını ve güvenliğini sunuyor. Ziraat Bankası’ndaki hesabınızdan ayrı olarak kartınıza para yükleyebilirsiniz. Yükleyeceğiniz bakiyeyle kampüs içerisindeki yemekhanelerde ve çeşitli ödeme noktalarında ödemelerinizi hızlıca gerçekleştirebileceğiniz gibi kartınızı Kampüs dışındaki temassız ödeme noktalarında da kullanabilirsiniz.

 

 

kişi ziyaret etmiştir

 



Çukurova Üniversitesi Haber Merkezi