Arama Bağlantılar ÇÜ Anasayfa
  HABER MERKEZİ  
 
 
Anasayfa
 
Hakkımızda
 
E-Bülten
 
Röportajlar
  Konuşma Metinleri
  Videolar
  Medyada ÇÜ
 
Haber Arşivi
 
İletişim
 

İletişim Seminerleri Dersleri Büyük Bir Hızla Devam Ediyor…
Bu Kez Konu “Kamu Hizmeti Yayıncılığı ve TRT” Oldu…

 

 

Adana (ÇÜHM) -

11.01.2016

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) İletişim Fakültesi İletişim Bilimleri Bölümü tarafından gerçekleştirilen ve konusunda uzman kişileri öğrencilerle buluşturan Bölümün bu defa ki konuğu TRT Televizyon Dairesi eski Başkanı Dr. Nimet Ersin oldu.

 

“Bu Dersler Kariyeriniz İçin Önemli”

Dersin açılışını yapan İletişim Bilimleri Bölüm Başkanı Prof. Dr. Nurçay Türkoğlu, İletişim öğrencilerinin ders seminerlerini çok iyi takip ederek not almalarını önererek, “ İleriki yıllarda katıldıkları bu derslerin kariyerinize olan faydalarını mutlaka göreceksiniz.” dedi.

Dersin konuğu Dr. Nimet Ersin ise, “Kamu Hizmeti Yayıncılığı ve TRT” başlıklı sunumunda öğrencilere çok önemli bilgiler verdi. Kamu hizmet yayıncılığının toplumun her kesimine erişebilen ve her kesiminin erişebildiği, özgün programlarda öncü, sadece kendini finanse ederek kamuya hesap veren, bilgi eğitim ve eğlenceyi dengeli aktaran, ulusal ve yerel kültürlerin yaşatılmasına katkı sağlayan katılımcı bir yayıncılık anlayışı olduğunu söyledi.

Dr. Nimet Ersin, Kamu hizmeti yayıncılığının ‘İlkeleri’, ‘Eşit Erişim’, ‘Kalite’, ‘Kalitenin Karşıtı’, ‘Çeşitlilik ve Denge’, ‘Bağımsızlık ve Özerklik’, ‘Hesap Verilebilirlik’, ‘Sorunları’, ‘Umutları ve Avantajları’, ‘Program Türleri’” gibiişlevlerini anlattı.

Seminerin sonunda İletişim dersine katkılarından dolayı Dr. Nimet Ersin’e teşekkür belgesi verilmesinin ve toplu fotoğraf çekilmesinin ardından etkinlik sona erdi.

 

 

 

kişi ziyaret etmiştir

 



Çukurova Üniversitesi Haber Merkezi