Arama Bağlantılar ÇÜ Anasayfa
  HABER MERKEZİ  
 
 
Anasayfa
 
Hakkımızda
 
E-Bülten
 
Röportajlar
  Konuşma Metinleri
  Videolar
  Medyada ÇÜ
 
Haber Arşivi
 
İletişim
 

Çukurova Üniversitesi Öğrencilerinden Hayata Taze Kan…

 

 

Adana (ÇÜHM) -

21.11.2013

Çukurova Üniversitesi (Ç.Ü.) Kozan Meslek Yüksekokulu ve Türk Kızılayı Adana Şubesi işbirliğiyle her yıl olduğu gibi bu yıl da “Kan Bağışı kampanyası” düzenlendi. Kampanya çerçevesinde 1 günde 110 ünite kan bağışında bulunuldu.

Kan Bağışı Kampanyası nedeniyle Kozan Meslek Yüksekokulu konferans salonunda bir araya gelen Akademisyenler, öğrenciler ve personellere, Adana Kızılay Kan Merkezi Kan Bağışçısı Kazanım Uzmanları tarafından kan bağışının önemi anlatıldı.

Gönüllü Kan Bağışçısı Olun Gönüllerde Yaşayın…

Kanın, bir bireye verilebilecek en değerli hediye olduğunu vurgulayan uzmanlar, ülkemizde kan bağışının yetersiz olduğuna dikkat çekti. Kan bileşenlerinin raf ömrü kısa olduğundan, düzenli bağış konusunda toplumsal bilinci genişletmek, mevcut ve potansiyel bağışçıları düzenli aralıklarla kan bağışlamaya teşvik etmek gerektiğinin de altını çizen Adana Kızılay Kan Merkezi Kan Bağışçısı Kazanım Uzmanları, “Günümüzde tıp ve teknoloji alanındaki tüm gelişmelere rağmen kan, kan bileşenleri ve kandan elde edilen ürünlerin yerine geçebilecek bir tedavi aracı henüz bulunmuş değil. Bu yüzden kan, kaynağı insan olan ve elde edilmesi için başka alternatifi olmayan bir tedavi aracı olarak kabul ediliyor. Dünyadaki uygulamalar ve araştırmalar, en güvenli kanın, gönüllü, karşılık beklemeksizin ve düzenli olarak kan veren bağışçılardan elde edildiğini gösteriyor. Toplumun tüm kesiminden kan bağışı için duyarlı olunmasını bekliyoruz” şeklinde konuştu.

Kan Bağışı İnsanlık Görevidir

Kan bağışının ve düzenli kan bağışçısı olmanın öneminin anlatıldığı bilgilendirme toplantısından sonra, Akademisyen, Personel ve öğrenciler tarafından kan bağışında bulunuldu.
Kan bağışı yapmaktan mutluluk duyduklarını dile getiren öğrenciler, “Kan bağışı bir insanlık görevidir. Bizlere veya yakınlarımıza her an kan ihtiyacı olabilir, bu sebeple kan verdik. Sağlıklı bütün insanların kan bağışında bulunmaları gerekir” diye konuştu.

Kampanyanın geçen yıllarda olduğu gibi bu yıl da bahar yarı yılında tekrarlanacağı bildirildi.

 

 

kişi ziyaret etmiştir

 



Çukurova Üniversitesi Haber Merkezi