Arama Bağlantılar ÇÜ Anasayfa
  HABER MERKEZİ  
 
 
Anasayfa
 
Hakkımızda
 
E-Bülten
 
Röportajlar
  Konuşma Metinleri
  Videolar
  Medyada ÇÜ
 
Haber Arşivi
 
İletişim
 

ÇÜ Kansere Gülümse Kulübü, Üniversite Öğrencilerini Ücretsiz Kanser Taraması Yaptırmaları Konusunda Uyardı

 

 

Adana (ÇÜHM) -

06.02.2017

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı Öğrenci Faaliyetleri Birimine Bağlı Kansere Gülümse Kulübü tarafından kanser hastalığına yönelik bilgilendirme çalışması yapıldı. Kansere Gülümse Kulübü üyeleri üniversite içerisinde stant açarak kanser hastalığında erken tanı ve tedavinin önemini anlatarak, öğrencileri ücretsiz kanser taraması yapan merkezlerden faydalanmaları konusunda uyardı.

Kampüs içerisinde stant kuran Kansere Gülümse Kulübü üyeleri öğrenci ve akademisyenlere broşürler dağıtarak bilgilendirme yaptı. "Kanser" adlı stant etkinliği ile kanser hastalığına dikkat çekmek isteyen kulüp üyeleri Merkezi Kafeterya ve Kültür Müdürlüğü önünde ÇÜ Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sedat Kuleci danışmanlığında stant açtı.

“Kanser” Adlı Stant Açtılar.

Kulüp Başkanı Tıp Fakültesi 6. Sınıf öğrencisi Farit Hamat ve üyeler stantlarda öğrencilere ücretsiz kanser taraması yapan merkezlerle ilgili bilgi vererek kanserin erken tanı ve teşhisinin önemini anlattı. KETEM hakkında da bilgi veren Hamat, tarama testlerinin gerekliliğinden söz etti.
ÇÜ Tıp Fakültesi 3. Sınıf Öğrencisi Abdulkadir Aslantatar da stant önünden geçen üniversite öğrencilerine kanser hakkında bilgiler verdi. Aslantatar, “Kanser vücut hücrelerinin kontrolsüz olarak bölünmesi sonucu ortaya çıkan bir hastalık. Bu şekilde aşırı çoğaldığı için bağışıklık sistemini yok ederek ölüme yol açıyor.”  dedi.

“Kanser Risk Faktörlerinden Uzak Durun.”

Öğrencileri kanser risk faktörleri hakkında da bilgilendiren kulüp üyeleri bu risk faktörlerinden uzak durulması gerektiğini ve özellikle sigaranın akciğer kanserinin en büyük sebebi olduğunu hatırlatarak dengeli beslenmenin kanser riskini azalttığını anlattı.

 

 

kişi ziyaret etmiştir

 



Çukurova Üniversitesi Haber Merkezi