Arama Bağlantılar ÇÜ Anasayfa
  HABER MERKEZİ  
 
 
Anasayfa
 
Hakkımızda
 
E-Bülten
 
Röportajlar
  Konuşma Metinleri
  Videolar
  Medyada ÇÜ
 
Haber Arşivi
 
İletişim
 

Dünyaca Ünlü ABD'li Uzmanlar Balcalı'da

 

 

Adana (ÇÜHM) -

29.09.2014

Dünyaca ünlü ABD’li onkoloji uzmanları, cerrah ve uzman doktorların bulunduğu iki ayrı eğitmen grup, sosyal proje kapsamında Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi’ndeki hekimleri ziyaret ederek, meme kanseri konusunda gelinen son nokta, tedavideki yeni teknik ve yöntemler hakkında bilgi alış verişinde bulundu.

Seyhan Rotary Kulübü ile Washington Rotary Kulübü’nün ortaklaşa yürüttüğü, tahmini büyüklüğü 60 bin dolar olan küresel bağış projesi kapsamında, iki ayrı eğitmen grup, ABD’den Adana’ya gelerek Çukurova Üniversitesi Balcalı Hastanesi’ndeki hekimleri ziyaret etti. Uzmanlar meme kanseri konusunda gelinen son nokta, tedavideki yeni teknik ve yöntemler hakkında bilgi alış verişinde bulundu.

Dr. Lang Proje Hakkında Bilgi Verdi

ABD’li uzman hekimlerin onkoloji, genel cerrahi, radyoloji, patoloji alanlarında eğitim vereceği bu projede, ilk ekibin liderliğini Güney California Üniversitesi’nden meme kanseri cerrahı Dr. Julie Lang yaptı.

Dr. Julie Lang, kendisinin bir başka proje için Türkiye'ye gelmeden önce meme kanserine yakalandığını, geçirdiği ameliyat sonrasında ise sağlığına kavuşarak Türkiye'ye geldiğini söyledi. Dr. Lang, KAGİDER için İstanbul’da yaptığı konuşma sırasında Türk insanının sıcaklığından ve Kapalıçarşı’dan fazlasıyla etkilendiğini ifade etti.

 

Uzmanlar Görüş Alışverişinde Bulundu

Çukurova Üniversitesi Balcalı Hastanesi'ne gelen ABD'li uzmanlar burada ilk olarak Başhekim Prof. Dr. Yeşim Taşova ile görüştükten sonra Onkoloji Uzmanı Prof Dr. Berksoy Şahin, Genel Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Gürhan Sakman, Radyoloji Uzmanı Prof. Dr. Süreyya Soyupak ile toplantı gerçekleştirdi. Toplantıda ayrıca Çukurova Üniversitesi Genel Cerrahi Ana Bilim Dalı Araştırma Görevlisi Orçun Yalav'da bir sunum yaptı.

 

 

 

 

 

kişi ziyaret etmiştir

 



Çukurova Üniversitesi Haber Merkezi