Arama Bağlantılar ÇÜ Anasayfa
  HABER MERKEZİ  
 
 
Anasayfa
 
Hakkımızda
 
E-Bülten
 
Röportajlar
  Konuşma Metinleri
  Videolar
  Medyada ÇÜ
 
Haber Arşivi
 
İletişim
 

ÇÜ Kariyer Yönetimi Becerileri Projesi Avrupa Birliği Tarafından Başarılı Görüldü

 

 

Adana (ÇÜHM) -

07.09.2015

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) ortaklığında ERASMUS + Programı  KA2 – Stratejik Ortaklık projeleri kapsamında "Cooperation and Innovation for Good Practices" başlığı altında, başvurusu University of Camerino, Italya tarafından yapılan “LEADER - LEarning And Decision making Resources” konulu proje Avrupa Birliği tarafından başarılı görüldü. Projenin süresi 36 ay…

Erasmus+ Yükseköğrenim kurumları ortaklığı çerçevesinde yapılan proje çalışmasının uluslararası toplantısı Çukurova Üniversitesi’nden proje sorumlusu Öğretim Görevlisi Çetin İlin’in ev sahipliğinde ÇÜ Adana Meslek Yüksekokulu kampüsünnde yapıldı.

3 gün süren uluslararası proje toplantısına, proje başvuran kurumu University of Camerino- İtalya, Koordinatör Centro Studi Pluriversum-İtalya ve Athens University of Economics and Business-Yunanistan, Institute of Entrepreneurship Development-Yunanistan, DEP Institute-İspanya, Cascaid Limited-İngiltere, University of Derby-İngiltere, Polytechnic University of Bucharest-Romanya öğretim üyeleri ve temsilcileri katıldı.

 

 

Kariyer Yönetimi Becerileri Projesinin Sağlayacağı Katkılar…

Toplantıyla ilgili bilgi veren Öğr. Gör. Çetin İlin, “Avrupa Hayat Boyu Rehberlik Politikası Ağı (ELPGN) kariyer yönetimi becerilerini, bireylerin mevcut yetkinliklerini öğrenme hedeflerini geliştirmek ve kariyerlerini geliştirecek hareketleri ortaya çıkarmak için yardımcı olacak yeterlikler olarak dikkate almaktadır.” dedi.

Kariyer Yönetimi Becerileri konusunda yapılan ortaklık faaliyetleri sonucunda öğretmen ve rehberlik uygulayıcılarının yeni geliştirilen rehberlik ve eğitim ihtiyaçlarını toplamak ve kariyer yönetimi becerilerini geliştirmek konusunda en iyi uygulamaları ve kaynakları tanımlamak olduğunu belirten İlin, projenin Kariyer Yönetimi Becerileri çerçevesi tanımlaması ve test edilmesi, aynı zamanda da Bilgi İletişim Teknolojilerinin kullanımı ile okullarda rehberlik uygulayıcıları için rehberlik ve eğitim kaynaklarının geliştirilmesi amaçları ile Avrupa düzeyinde farklı yaklaşımların paylaşımı için iş birliğini geliştireceğini söyledi. (www.leaderproject.eu)

 

 

kişi ziyaret etmiştir

 



Çukurova Üniversitesi Haber Merkezi