Arama Bağlantılar ÇÜ Anasayfa
  HABER MERKEZİ  
 
 
Anasayfa
 
Hakkımızda
 
E-Bülten
 
Röportajlar
  Konuşma Metinleri
  Videolar
  Medyada ÇÜ
 
Haber Arşivi
 
İletişim
 

Uzmandan Uyarı: Yaz Tatili Gelecek Yıl İçin Fırsat

 

 

Adana (ÇÜHM) -

22.07.2014

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Oğuz Kutlu, çocuklar için yaz tatilinin boşa geçirilecek bir zaman olmadığını söyledi.

Yrd. Doç. Dr. Oğuz Kutlu, milyonlarca öğrencinin 1 ay önce karne alarak tatil sürecine girdiğini, tatilin çocukların gelecek yıla hazır olması ve dinlenebilmesi için fırsat olduğunu anlattı. Tatilde çocukların dinlenmesi ve sosyalleşmesinin büyük önem taşıdığını anlatan Yrd. Doç. Dr. Kutlu, "Tatil dönemi, çocukların gelecek eğitim-öğretim dönemine hazırlıklı gelebilmeleri için önemli. Bu dönemin mutlaka eğitim, dinlenme ve sosyal iletişim zamanları ayarlanmalı. Bu süreç planlı geçirilmeli." dedi.

"Çocuklara Yardım Edin"

Yrd. Doç. Dr. Oğuz Kutlu, gelecek yıla hazırlığın başarı açısından çok önemli olduğunu, araştırmalarda bir konuda yapılan ön hazırlığın başarı oranını yüzde 25 artırdığının görüldüğünü kaydederek şöyle devam etti:
"Aileler, karne konusunda çok mükemmeliyetçi olmamalı. Uzun yaz tatili çocukların eksiklerini gidermesi, sosyalleşmesi, dinlenmesi ve yeni bir eğitim-öğretim dönemine hazırlanması açısından çok önemsenmeli. Çocuklarda tatil heyecanı var ama ailelerle çocukların bu eğitim döneminde ne yaptıklarını ve seneye ne yapacaklarını konuşup kararlaştırmaları gerek. Tatilde çocuklara günlük plan yapmalarını kesinlikle öneriyorum. Her gün belirledikleri zaman diliminde okuma, ders çalışma, dinlenme, spor yapma ve oyun oynama, yüzme gibi işler yapsınlar. Aileler çocuklarına plan ve planlara uyma konusunda da yardım etmeli."

 

 

 

kişi ziyaret etmiştir

 



Çukurova Üniversitesi Haber Merkezi