Akdeniz Oyunları Düzenleme Komitesi’nden tam not alan Çukurova Üniversitesi Kayıkhanesi Türkiye’nin kano ve kürek eğitim merkezi olacak. Bu çerçevede eğitim merkezi ile ilgili ne tür çalışmalar yapmayı planlıyorsunuz?
Bu tip bir organizasyon ve yapılanmanın içerisinde kurumların tek başına hareket etmesinin çok doğru olmadığını düşünüyorum. Adana ve üniversitemizin ihtiyacı olan şey de güçlerini birleştirmesi. Çukurova Üniversitesi böyle bir plan yaparken Gençlik Spor ve İl Müdürlüğü ‘den bağımsız hareket etmiyor. Bu anlamda bizlere Gençlik Spor İl Müdürümüz Fazıl Bayram HADİ çok ciddi destek oluyor. Ayrıca federasyonlarla da sıcak temaslarımız var ve ortak çok güzel çalışmalarımız olacak.
KANO-KÜREK TESİSLERİMİZ KAPISINI MİLLİ TAKIMLARA AÇACAK…..
Kano-Kürek Tesisleri’ne gelecek olursak; daha önce 400 metrekarelik tekne hangarımızı Akdeniz Oyunları kapsamında yıkıp yenileyerek alanını 900 metrekareye çıkarttık ve ekipmanlarımız yenilendi.
Spora önem veren Çukurova Üniversitesi, uluslararası ölçekte bir merkez haline gelen Kano-Kürek Tesisleri’nin kapısını kamp için milli takımlara açacak. Çünkü bazı Avrupa ülkelerinde iklim şartları nedeniyle sonbaharın ortasından ilkbaharın ortasına kadar kamp yapmak mümkün değil ve bu nedenden dolayı daha çok ılıman ülkeler tercih ediliyor. Tüm bunlar göz önüne alındığında Çukurova Üniversitesi Kano-Kürek Tesisleri bu amaç için çok uygun.
YENİ ANAOKULU İNŞAASI PLANLARIMIZ ARASINDA…
Kayıkhaneye yakın mesafede olan Anaokulu sporcuların antrenman yapabilmesi için Kamp Eğitim Merkezi olacak. Bu konuyla ilgili çalışmalar ne zaman başlayacak ve yapılacak anlatır mısınız?
Anaokulu Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı’nın öncelikleri arasında yer alıyor. Anaokulu kapasitesi şu haliyle talebi tam olarak karşılayamıyor ve mevcut fiziki mekanının da iyileştirilmesi gerekiyor. Bunun için de yeni bir anaokulu inşası planlıyoruz. Yeni anaokulu inşa edilince açıkçası eski mekanın dağıtılmasına gönlümüz el vermiyor. Eğer ekonomik anlamda çok yıpratıcı olmazsa makul ve mantıklı rakamlar çıkarsa, anaokulunun eski yeri ulusal –uluslararası sporcuların konaklayacağı bir mekan haline getirilebilir. Ancak unutulmamalı ki bu uzun soluklu bir iş ve zamana ihtiyacımız var.
TANITIMA AĞIRLIK VERECEĞİZ.
Kayıkhane 17.Akdeniz oyunları çerçevesinde uluslararası boyutta tanınırlığı sağlanmış oldu. Bu tanınırlığı daha da arttırmak için çalışmanız olacak mı?
Organizasyonun çapı arttıkça, o organizasyonu Türkiye’ye getirmek için yapılan çabanın ve sürenin çok ciddi anlamda artması gerekiyor. Mesela; bölgesel bir turnuva yapmak istiyorsunuz ve işin içinde de Yunanistan , Rusya,Gürcistan ve Türkiye varsa böyle bir şey için çok çaba sarf etmenize gerek yok. Ama olimpiyatlar gibi büyük bir organizasyon yapmak istiyorsanız tanıtım çalışmalarına 10 yıl öncesinden başlamanız gerekiyor.
Tanınırlığımızı arttırmak için; öncelikle organizasyonları getirip sporcuların tesislerimizden yararlanmasını ve Kayıkhanemizin eşsiz doğa manzarası ile tanışmasını sağlamak istiyoruz. Bu amaçla yapacağımız tanıtıcı dokümanları uluslar arası kulüplere göndererek biraz daha dikkat çekmek amacındayız.
Röportaj: Elif Pınar Aybay (ÇÜHM, Halkla İlişkiler ve Tanıtım Uzmanı) |