Arama Bağlantılar ÇÜ Anasayfa
  HABER MERKEZİ  
 
 
Anasayfa
 
Hakkımızda
 
E-Bülten
 
Röportajlar
  Konuşma Metinleri
  Videolar
  Medyada ÇÜ
 
Haber Arşivi
 
İletişim
 

Kayıkhane Yeni Yüzüyle Çok Yakında Hizmete Girecek

 

 

Adana (ÇÜHM) -

02.09.2013

Çukurova Üniversitesi Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanı Doç. Dr.Kerem Tuncay ÖZGÜNEN ile yakın zamanda yeni yüzüyle hizmete girecek olan kayıkhane hakkında röportaj gerçekleştirdik.

Çukurova Üniversitesi Kayıkhane yeni yüzüyle yakın zamanda hizmete girecek Kayıkhane’de eskisinden ne gibi farklılıkları olacak kısaca anlatır mısınız? Ne gibi hizmetler verecek?

Geneline bakacak olursak; Üniversitemiz Kano-Kürek Tesislerinde ve Kayıkhane Restoranı’nda Akdeniz Oyunları kapsamında bazı yenileme çalışmaları yapılmıştı. Şu an yürüttüğümüz yenileme çalışmalarıyla Kayıkhane Restoran’ında çok ciddi değişiklikler yapıldı ve Tesislerimiz kısa bir süre sonra  artık yeni yüzüyle hizmet  vermeye başlayacak. Biraz yapılan bu yenilik  ve değişikliklerden bahsedecek olursak; Kayıkhane Restoranımızın  alanı  genişletildi  ve  bu sayede daha önceden  mevcut olmayan depo, personel giyinme odası ve dinlenme odaları oluşturuldu. Ayrıca Kayıkhanemizde yağmurlu havalarda konuklarımızı  ağırlayacak kapalı mekan sıkıntımız vardı, yenileme ile bu sıkıntıyı da gidermiş olduk. Çocuklu misafirlerimiz için ise kendileri yemeklerini  yerken , çocuklarının zaman geçireceği bir çocuk parkı oluşturduk ve İşletme Hizmet - Sunum konseptimizi değiştirdik.Tesisimiz  artık sadece balık servisi yapılan bir restoran değil, misafirlerine farklı alternatifler  sunabilen bir cafe-restoran olacak, tasarım ve dizaynı da bu konsepte uygun olarak planlandı ve gerçekleştirildi.

KAYIKHANE ADANA’NIN CAZİBE MERKEZİ OLACAK……

Çukurova Üniversitesi Kayıkhanesi’nden eskisi gibi sadece akademik ve idari personel mi yararlanabilecek?

Daha önceden olduğu gibi Üniversitemizin akademik ve idari personeli Kayıkhanemizden doğrudan yararlanacak. Ancak Üniversitemizin şehirle kaynaşması da önemli. Bunun içinde bir üyelik sistemi planlıyoruz. Kayıkhaneden “üye” olarak faydalanmak isteyen kişilerin ise yine üniversiteden bir referansla bize başvurması gerekiyor. Bu süreçten sonra üyelik kartı alan kişiler, kayıkhane hizmetlerinden yararlanabilecek. Kayıkhanemiz kısa sürede yeni yüzüyle, göl kenarında olması  ve şehri kuzeyden direkt olarak görmesinin de beraberinde getirdiği avantajlarıyla Adana’nın cazibe merkezi haline gelecektir ve talepler artacaktır. Bu durumda kendi personelimizi de  mağdur etmemek için bir eleme sistemi yapılacak. Ayrıca öğrencilerimizin de faydalanabilmesi düşüncesi planlarımız arasında…

Akdeniz Oyunları Düzenleme Komitesi’nden tam not alan Çukurova Üniversitesi Kayıkhanesi Türkiye’nin kano ve kürek eğitim merkezi olacak. Bu çerçevede eğitim merkezi ile ilgili ne tür çalışmalar yapmayı planlıyorsunuz?

Bu tip bir organizasyon ve yapılanmanın içerisinde kurumların tek başına hareket etmesinin çok doğru olmadığını düşünüyorum. Adana ve üniversitemizin ihtiyacı olan şey de güçlerini birleştirmesi. Çukurova Üniversitesi böyle bir plan yaparken Gençlik Spor ve İl Müdürlüğü ‘den bağımsız hareket etmiyor. Bu anlamda bizlere Gençlik Spor İl Müdürümüz Fazıl Bayram HADİ çok ciddi destek oluyor. Ayrıca federasyonlarla da sıcak temaslarımız var ve ortak çok güzel çalışmalarımız olacak.

KANO-KÜREK TESİSLERİMİZ KAPISINI MİLLİ TAKIMLARA AÇACAK…..

Kano-Kürek Tesisleri’ne gelecek olursak; daha önce 400 metrekarelik tekne hangarımızı Akdeniz Oyunları kapsamında yıkıp yenileyerek alanını 900 metrekareye çıkarttık ve ekipmanlarımız yenilendi.
Spora önem veren Çukurova Üniversitesi, uluslararası ölçekte bir merkez haline gelen Kano-Kürek Tesisleri’nin kapısını kamp için milli takımlara açacak. Çünkü bazı Avrupa ülkelerinde iklim şartları nedeniyle sonbaharın ortasından ilkbaharın ortasına kadar kamp yapmak mümkün değil ve bu nedenden dolayı daha çok ılıman ülkeler tercih ediliyor. Tüm bunlar göz önüne alındığında Çukurova Üniversitesi Kano-Kürek Tesisleri bu amaç için çok uygun.

YENİ ANAOKULU İNŞAASI PLANLARIMIZ ARASINDA…

Kayıkhaneye yakın mesafede olan Anaokulu sporcuların antrenman yapabilmesi için Kamp Eğitim Merkezi olacak. Bu konuyla ilgili çalışmalar ne zaman başlayacak ve yapılacak anlatır mısınız?

Anaokulu Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı’nın öncelikleri arasında yer alıyor. Anaokulu kapasitesi şu haliyle talebi tam olarak karşılayamıyor ve mevcut fiziki mekanının da iyileştirilmesi gerekiyor. Bunun için de yeni bir anaokulu inşası planlıyoruz. Yeni anaokulu inşa edilince açıkçası eski mekanın dağıtılmasına gönlümüz el vermiyor. Eğer ekonomik anlamda çok yıpratıcı olmazsa makul ve mantıklı rakamlar çıkarsa, anaokulunun eski yeri ulusal –uluslararası sporcuların konaklayacağı bir mekan haline getirilebilir. Ancak unutulmamalı ki bu uzun soluklu bir iş ve zamana ihtiyacımız var.

TANITIMA AĞIRLIK VERECEĞİZ.

Kayıkhane 17.Akdeniz oyunları çerçevesinde uluslararası boyutta tanınırlığı sağlanmış oldu. Bu tanınırlığı daha da arttırmak için çalışmanız olacak mı?

Organizasyonun çapı arttıkça, o organizasyonu Türkiye’ye getirmek için yapılan çabanın ve sürenin çok ciddi anlamda artması gerekiyor. Mesela; bölgesel bir turnuva yapmak istiyorsunuz ve işin içinde de Yunanistan , Rusya,Gürcistan ve Türkiye varsa böyle bir şey için çok çaba sarf etmenize gerek yok. Ama olimpiyatlar gibi büyük bir organizasyon yapmak istiyorsanız tanıtım çalışmalarına 10 yıl öncesinden başlamanız gerekiyor.
Tanınırlığımızı arttırmak için; öncelikle organizasyonları getirip sporcuların tesislerimizden yararlanmasını ve Kayıkhanemizin eşsiz doğa manzarası ile tanışmasını sağlamak istiyoruz. Bu amaçla yapacağımız tanıtıcı dokümanları  uluslar arası kulüplere göndererek biraz daha dikkat çekmek amacındayız.

Röportaj: Elif Pınar Aybay (ÇÜHM, Halkla İlişkiler ve Tanıtım Uzmanı)

 

 

 

 

kişi ziyaret etmiştir

 



Çukurova Üniversitesi Haber Merkezi