Arama Bağlantılar ÇÜ Anasayfa
  HABER MERKEZİ  
 
 
Anasayfa
 
Hakkımızda
 
E-Bülten
 
Röportajlar
  Konuşma Metinleri
  Videolar
  Medyada ÇÜ
 
Haber Arşivi
 
İletişim
 

Geleceğin Makine Mühendislerine Uygulamalı Kaynak Eğitimi Verildi

 

 

Adana (ÇÜHM) -

26.03.2015

Çukurova Üniversitesi(ÇÜ) Mühendislik Mimarlık Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü ve Oerlikon Kaynak Elektrodları ve Sanayi A.Ş. tarafından Makine Mühendisliği Laboratuvarında “Uygulamalı Kaynak Eğitimi” düzenlendi.

Eğitime Makine Mühendisliği Bölümü’nden Bölüm Başkan Yardımcıları Yrd. Doç. Dr. Durmuş Ali Bircan ve Yrd. Doç. Dr. Mehmet İlteriş Sarıgeçili’nin yanı sıra Oerlikon’dan Pazar İletişim Birim Yöneticisi Kıvanç Uçar, Güneydoğu Bölge Yöneticisi Muzaffer Dandik, Güneydoğu Bölge Teknik Sorumlusu Bahadır Görkem ve Güneydoğu Bölge Tanıtım Sorumlusu Seyhan Biçen katıldı.

 

İki Aşamalı Eğitim Tüm Gün Sürdü.

Kaynak Eğitimine tüm Makine Mühendisliği Bölümü 4. sınıf öğrencileri katıldı. Eğitim 4 grup halinde tüm gün boyunca sürdü. Eğitimin ilk aşamasında teorik bilgiler verilirken ikinci aşamasında öğrenciler teker teker kaynak aletlerini kullanarak deneyim kazandı.

Kaynak yaparken öğrenciler sıkça yapılan hataları, iyi bir kaynak yaparken uyulması gereken kuralları ve kaynak edilmiş iki parçanın özelliklerini uygulayarak gördü.

 
 

Eğitimde Öğrencilere Uygulama da Yaptırıldı.

Eğitimde Elektrik Ark Kaynağı, Gaz Altı Kaynağı ve Plazma Ark Kaynağı olmak üzere piyasada en sık kullanılan kaynak üretim teknikleri son teknoloji makineler üzerinde gösterildi. Bu eğitim ile Çukurova Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü son sınıf öğrencileri meslek hayatına atılmadan önce iş hayatlarının her aşamasında karşılarına çıkacak olan kaynak ile üretim tekniğinin inceliklerini uygulamalı olarak öğrenerek rakiplerine karşı bir avantaj sağlamış oldular.

Bu eğitim aynı zamanda Makine Mühendisliği Bölümü ve Oerlikon Kaynak Elektrodları Sanayi A.Ş. arasında yeni bir yakınlaşmanın oluşmasına, bundan sonra bu tür uygulamalı kaynak eğitimlerinin her yıl yapılmasına, son teknoloji kaynak makinelerinin de tanıtılması için bir zemin oluşturdu. Firma yetkilileri ile yapılan görüşmelerde, Makine Mühendisliği Laboratuvarına yeni kaynak laboratuvarı kurulması için fiziki imkânların araştırılması ve fizibilite çalışmalarının yapılmasına karar verildi.

 
 
 
 

 

 

kişi ziyaret etmiştir

 



Çukurova Üniversitesi Haber Merkezi