Arama Bağlantılar ÇÜ Anasayfa
  HABER MERKEZİ  
 
 
Anasayfa
 
Hakkımızda
 
E-Bülten
 
Röportajlar
  Konuşma Metinleri
  Videolar
  Medyada ÇÜ
 
Haber Arşivi
 
İletişim
 

ÇÜ Türkoloji Araştırmaları Merkezi Kültür Evi’nde Kazaklar ve Kazak Edebiyatı Anlatıldı.

 

 

Adana (ÇÜHM) -

02.01.2017

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Türkoloji Araştırmaları Merkezi Kültür Evi’nde her hafta konusunda uzman isimler etimolojiden edebiyata, sanattan tarihe kadar çeşitli konularda takipçileriyle buluşmaya devam ediyor.

Geleneksel hale gelen Çukurova Üniversitesi Türkoloji Araştırma Merkezi’nin konferansları dizisinde bu haftada devam edildi. Gazi Üniversitesi Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları Bölümü Öğretim Görevlisi Dr. Cemile Kınacı konak sohbetlerine konuk oldu. Dr. Kınacı, “Kazaklar ve Kazak Edebiyatı” isimli sunumunu yaptı.

 

Dr. Cemile Kınacı sunumunda, Kazak Edebiyatı hakkında bilgiler verdi. Kazakistan'ın mevcut topraklarından, Kazak Sovyet Sosyalist Cumhuriyeti döneminden, Rus İmparatorluğu altındaki Kazak ülkesinden ve Kazak Hanlığı döneminden Kazak Edebiyatının doğduğunu belirten Dr. Kınacı, etnik Kazaklar tarafından yazılmış tarih ve edebiyatın, tarih boyunca Kazakistan'ın yaşadığı Türk boylarının literatürüne dâhil birçok tamamlayıcı temalarda bazı örtüşmelerle belirlendiğini söyledi.

Kazakların gelenek göreneklerini, oyunlarını, yemeklerini ve geleneksel kıyafetlerini görseller eşliğinde anlatan Dr. Kınacı, ayrıca Hoca Ahmet Yesevi ile ilgilide bilgiler verdi.

Konferansın sonunda Dr. Cemile Kınacı, Çukurova Üniversitesi Türkoloji Araştırmaları Merkezi Müdürü Prof. Dr. Deniz Abik’e Kazak kültürünü anlatan kitaplar hediye etti. Prof. Dr. Abik ise katılımlarından dolayı Dr. Kınacı’ya teşekkür plaketi takdim etti. Etkinlik anı fotoğrafı çekilmesiyle son buldu.

 

 

kişi ziyaret etmiştir

 



Çukurova Üniversitesi Haber Merkezi