Arama Bağlantılar ÇÜ Anasayfa
  HABER MERKEZİ  
 
 
Anasayfa
 
Hakkımızda
 
E-Bülten
 
Röportajlar
  Konuşma Metinleri
  Videolar
  Medyada ÇÜ
 
Haber Arşivi
 
İletişim
 

Çukurova Üniversitesi Çiftliğinde Yetişen Keçiler Yok Satıyor

 

 

Adana (ÇÜHM) -

03.11.2014

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Ziraat Fakültesi Araştırma ve Uygulama Çiftliği'nde yetiştirilen keçiler, yöredeki üreticiler tarafından yoğun talep görüyor. Mayıs ayından itibaren satışa sunulan 200 damızlık keçinin tamamı kısa sürede satılırken, üreticilerden gelecek yıl için talepler alınmaya başladı.

Araştırma ve Uygulama Çiftliği Keçi ve Koyun İşletmesi sorumlusu ve ÇÜ Ziraat Fakültesi Zootekni Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nazan Koluman yaptığı açıklamada, çiftlikte 500 keçi ve 200 koyun bulunduğunu söyledi.

Prof. Dr. Koluman, ÇÜ Ziraat Fakültesi'nin tarım konusunda Türkiye'de lider üniversite olduğunu ve dünyada tanınırlığının yüksek olduğunu belirterek, Ziraat Fakültesi Araştırma ve Uygulama Çiftliği'ndeki hayvancılık ünitesinin uzun yıllardır proje ve kişisel çabalarla ayakta durduğunu ifade etti.

Üniversitede hayata geçirdikleri projeler sayesinde geliştirdikleri süt tipi Saanen ve Alpin keçilerini yöre çiftçisine uzun yıllardır sattıklarını aktaran Prof. Dr. Koluman, damızlık satışlarının çok iyi gittiğini kaydetti.

 

Prof. Dr. Nazan Koluman, her yıl mayıs ayında damızlık hayvan satışı yaptıklarını bildirerek, "Bu yıl 200 baş damızlık keçiyi satışa ayırmıştık ve tamamı satıldı. Şimdi gelecek yıl için talepleri sıraya alıyoruz. Bu yıl tüm satışlar tamamladı. Kurban Bayramı'nda da çok satış oldu. Elimizde az miktarda erkek oğlak var onların da besisi devam ediyor. Onlar da yakın zamanda satışa sunulacak" dedi.

 

 

Gelecek Yıl İçin Sipariş Alındı

Yetiştirdikleri keçilerin yöre üreticilerinden yoğun talep gördüğünü anlatan Prof. Dr. Koluman, "Günlük ortalama 3,5 kilogram süt veren süt tipi keçiler ile besi gücü ve et kalitesi son derece yüksek olan keçilerimiz için 15 üreticiden 150 baş keçi siparişi aldık. Bu arada sadece yöre üreticisine değil Konya'daki bilimsel araştırma için de damızlık hayvan gönderdik" diye konuştu.

Prof. Dr. Koluman, fiyatların ise 900 ile bin lira arasında değiştiğini belirterek, kasaplık canlı hayvanların ise kuzuların 12, oğlakların ise 8 liradan, "reforme" denilen yaşlı hayvanların da 6-7 liradan satıldığını sözlerine ekledi.

 
 
 

 

 

kişi ziyaret etmiştir

 



Çukurova Üniversitesi Haber Merkezi