Arama Bağlantılar ÇÜ Anasayfa
  HABER MERKEZİ  
 
 
Anasayfa
 
Hakkımızda
 
E-Bülten
 
Röportajlar
  Konuşma Metinleri
  Videolar
  Medyada ÇÜ
 
Haber Arşivi
 
İletişim
 

Bilim İnsanları ‘Kilikya Yerel Kronolojisi’ Toplantısında Bir Araya Geldi

 

 

Adana (ÇÜHM) -

09.09.2015

Çukurova Arkeolojik Kazıları 2. Uluslararası Kronoloji (Tarihlendirme) Toplantısı Tatarlı ve Sirkeli Höyüklerinde gerçekleştirildi. “Kilikya Kronolojisi” konulu toplantılarda, kazılardan elde edilen veriler ışığında Kilikya Bölgesi’nde yerel bir kronolojinin oluşturulması konusu ele alındı.

Cilician Chronology Workshop toplantısının ikincisine Çukurova Üniversitesi’nden Tatarlı Höyük Kazısı Başkanı Yrd. Doç. Dr. K.Serdar Girginer, Başkan Yardımcısı Öğr. Gör. Hayriye Akıl ve Arş. Gör. Özlem Oyman Girginer, Arkeolog M. Furkan Tufan ve Arkeolog Cennet Deveci; Bern Üniversitesi’nden Sirkeli Höyük Kazı Başkanı Prof. Dr. Miroslav Novak, Başkan Yardımcısı Dr. Deniz Yaşin Meier, Dr. Sabina Kulemann-Ossen ve Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nden Doç. Dr. Ekin Kozal; Dokuz Eylül Üniversitesi’den Mersin Soli-Pompeipolis Kazı Başkanı Prof. Dr. Remzi Yağcı ve Ondokuz Mayıs Üniversitesi’nden Başkan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Davut Yiğitpaşa; Hitit Üniversitesi’nden Mersin Yumuktepe Kazısı Başkan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Eric Jean; Boğaziçi Üniversitesi’nden Tarsus Gözlükule Kazısı Başkanı Prof. Dr. Aslı Özyar ve Yrd. Doç.Dr. Elif Ünlü; Tübingen Üniversitesi’nden Dr. Mustafa Kibaroğlu ve İstanbul Üniversitesi’nden Prof. Dr. Mustafa H. Sayar katıldı.

 

 

Organizasyon Komitesi adına açıklama Çukurova Üniversitesi’nden Yrd. Doç. Dr. K.Serdar Girginer, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nden Doç. Dr. Ekin Kozal ve Bern Üniversitesi’nden Dr. Deniz Yaşin Meier tarafından yapıldı. Açıklamada şu görüşlere yer verildi;

“Bu sene ikincisi yapılan Kilikya Kronolojisi konulu toplantının amacı kazılardan elde edilen veriler ışığında Kilikya bölgesinde yerel bir kronolojının oluşturulmasıdır. Toplantının ilk günü Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Çukurova Üniversitesi adına devam ettirilen Tatarlı Höyük Kazıevinde yapıldı. Burada Kilikya Bölgesi’ndeki kazılardan elde edilen bulgulara dayanarak karşılaştırmalı olarak Eski Tunç Çağı, Orta Tunç Çağı ve Geç Tunç Çağları tartışıldı. Kapanış olarak Tatarlı Höyük ziyaretcilere gezdirildi. İkinci gün Sirkeli Höyük Kazı Evinde toplantıya devam edildi. Burada Demir Çağı ve bölgenin kronoloji tartışılarak görüşmelerin devamına karar verildi. Akabinde Sirkeli Höyük gezisi yapıldı. Bütün katılımcı meslektaşlarımıza teşekkür ediyoruz.”

 

 

kişi ziyaret etmiştir

 



Çukurova Üniversitesi Haber Merkezi