Çukurova Kalkınma Ajansı (ÇKA) desteği ile Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) tarafından yürütülecek olan cazibe merkezlerini destekleme programı kapsamında desteklenen “Adana Girişimcilik Merkezi” projesi ile “Kimyasal Madde Üretim Teknolojileri Merkezi Kimya Vadisi” güdümlü projesi için imza töreni yapıldı.
Adana Valiliğinde gerçekleştirilen törene Vali Mahmut Demirtaş’ın yanı sıra Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kibar, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Seyhan Tükel, Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Tümay, Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Adana Ticaret Odası Başkanı Atila Menevşe, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ayhan Kızıltan, Adana Sanayi Odası Meclis Başkanı İsrafil Uçurum, Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölge Müdürü Mustafa Keskin, KOSGEB Adana İl Müdürü Mücahit Alper Karcı, Çukurovssa Teknoloji Geliştirme Bölgesi Genel Müdürü Hamdi Soydan, Akdeniz Kimyevi Maddeler ve Mamülleri İhracatçı Birlikleri ÇKA Genel Sekreteri Dr. Lutfi Altunsu ile Çukurova Üniversitesi Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Selahattin Serin ve Doç. Dr. Selçuk Çolak ve diğer proje paydaşlarından yetkililer katıldı.
Vali Mahmut Demirtaş, desteklerinden dolayı Kalkınma Bakanlığı’na teşekkür ederek, Adana ekonomisine ivme kazandıracak projelerin kent ve bölge açısından hayırlı olmasını temenni etti.
Çukurova Üniversitesi, Bölgeden Dünyaya Açılan Kapı.
Çukurova Üniversitesi’nin temel yapılanmasını büyük ölçüde tamamlamış ve sadece teknolojiyi kullanan değil, teknoloji üreten üniversite olma yolunda evrilmeye başladığını hatırlatan Rektör Prof. Dr. Mustafa Kibar da, Üniversite Yönetimi olarak araştırma stratejilerini bu yönde geliştirmeye devam ettiklerini söyledi. Araştırma Üniversitesi olma konusundaki istek ve kararlılıklarının temel nedenin de, bu çıkışı gerçekleştirebilmek olduğunu söyleyen Rektör Prof. Dr. Kibar, “Araştırma üniversitesi başvurusunu hazırlarken Çukurova Üniversitesi’ni ‘Bölgeden Dünyaya Açılan Kapı’ sloganıyla tanımlamıştık. Üniversitemizi bu çerçevede konumlandırırken yüksek bilim, teknoloji ve uygarlığın olduğu her yer ile bölgemiz ve ülkemiz arasında bağ kurmayı önemli bir sorumluluk olarak görüyor, bu kapsamda paydaşlarımızla ortak çalışmalara özel önem veriyoruz.” dedi.
“Kalkınma Bakanlığımız ve Valimize Desteklerinden Dolayı Teşekkür Ediyoruz.”
Desteklerinden dolayı Kalkınma Bakanlığı ve Adana Valisi Mahmut Demirtaş’a teşekkür eden Prof. Dr. Kibar, “Adana Girişimcilik Merkezi projesi ile Kimyasal Madde Üretim Teknolojileri Merkezi Kimya Vadisi projesinden dolayı değerli belediye başkanlarımız, oda başkanlarımız, Kalkınma Ajansımız ve akademisyenlerimiz başta olmak üzere, paydaşlarımız ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.
ÇKA Genel Sekreteri Dr. Lutfi Altunsu ise, her iki proje ile Adana’da ilklerin gerçekleşeceğini vurgulayarak; “Kimyasal Madde Üretim Teknolojileri Merkezi Kimya Vadisi” projesi ülkemizde alanında kurulacak ilk Ar-Ge merkezidir. Girişimcilik Merkezi projesi ise Adana ilimizin cazibe merkezi programı kapsamında desteklenen ilk projesidir. Ayrıca merkez Türkiye’de ilk dijital ve film endüstrisini içerisinde bulunduran merkez olacaktır” dedi. |