Arama Bağlantılar ÇÜ Anasayfa
  HABER MERKEZİ  
 
 
Anasayfa
 
Hakkımızda
 
E-Bülten
 
Röportajlar
  Konuşma Metinleri
  Videolar
  Medyada ÇÜ
 
Haber Arşivi
 
İletişim
 

ÇÜ İletişim Seminerleri Bu Hafta “Canlı ve Kırmızı” Geçti

 

 

Adana (ÇÜHM) -

23.03.2015

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) İletişim Fakültesi İletişim Bilimleri Bölümü farklı konuk ve konu başlıklarıyla konusunda uzman kişileri öğrencilerle buluşturmaya devam ediyor. İletişim Seminerleri Dersi kapsamında düzenlenen etkinliği bu haftaki konuğu “Kampüste Canlı Kırmızı” sunumuyla Hürriyet Gazetesi Kırmızı Ödülleri Koordinatörü Gürül Öğüt’tü…

“Hedef Teoriği Pratiğe Çevirmek.”

Açılış konuşmasını gerçekleştiren İletişim Fakültesi İletişim Bilimleri Bölüm Başkanı Prof. Dr. Nurçay Türkoğlu, öğrencilerin öğrendikleri tüm teorik dersleri pratiğe çevirmelerini hedeflediklerini belirterek, konukların deneyimlerini paylaştığı bu toplantıları çok önemsediklerini söyledi. Prof. Dr. Türkoğlu, öğrencilerin bugüne kadar davet edilen konuklardan çok önemli bilgi ve tecrübe kazandıklarını hatırlatarak, katıldıkları seminerlerin faydalarını okul sonrası meslek yaşamlarında göreceklerini söyledi.

Ajans Müşteri İlişkisini Anlattı

Kürsüye gelen Kırmızı Ödülleri Koordinatörü Gürül Öğüt, yüzde yüz satış garantili reklam üzerine yaptığı sunumunda, ajans ve müşteri arasındaki ilişkinin boyutları ve etkili olabilmesi için  ne şekilde yönetilmesi gerektiğini genç iletişimcilere anlattı.

 

 

 

Öğrenciler Kendi Aralarında En İyi Kırmızıyı Seçti

Program, öğrencilerin bugüne kadar kıpkırmızı alan ilanların tamamını ekrandan görerek kendi kıpkırmızılarını seçmeleriyle devam etti. Gruplara ayrılan öğrenciler kendi aralarında ajans ve müşteri ikilisi oluşturup ilan tasarlaması yaptı. Tüm bölge reklam ajanslarının başkanlarının da katıldığı çalışmalarda, öğrenciler bitirdikleri kırmızı ilanları uzmanlar eşliğinde numaralandırarak panolara astı. Daha sonra ise diğer grup öğrencileri de en iyi Kırmızıyı seçerek birinciyi belirledi.

Seminer sonunda, ÇÜ İletişim Fakültesi İletişim Bilimleri Bölümü öğrencileri ile birlikte öğretim üyeleri  Prof. Dr. Nurçay Türkoğlu ve Yrd. Doç. Dr. İlker Özdemir, Gürül Öğüt’e teşekkür belgesi takdim etti. İletişim semineri anı fotoğrafı çekilmesiyle son buldu.

 
 

Kırmızı Ödülleri Nedir?

Kırmızı Ödülleri, Hürriyet Gazetesi yayın grubundan olan Kırmızı Dergisi tarafından düzenlenen ve reklam alanında yılda bir kez tekrarlanan bir ödül. Kırmızı Ödülleri'nin amacı, basın reklamlarında yaratıcılığın artırılmasına özendirmek, reklam ajanslarının, çalışanlarının ve reklam verenlerin başarılarını belgeleyip, ödüllendirmek. Ödül töreninin ardından, yılda bir kez yayımlanan Kırmızı Kitap'ın içeriği Kırmızı'ya katılan reklamlardan oluşturularak bir anlamda Türk reklamcılığının Almanağı tutuluyor. Kitap sınırlı sayıda basılarak dağıtılıyor. Kırmızı ödülleri 2005 yılından beri düzenleniyor. Ayrıca her yıl, Kırmızı Basında En İyiler Reklam Ödülleri'nde ödül kazanan işler, Türkiye'nin değişik yerlerindeki üniversitelerde Güzel Sanatlar ve İletişim Fakültesi öğrencilerine tanıtılmak amacıyla sergiler açılıyor.

 

 

 

 

kişi ziyaret etmiştir

 



Çukurova Üniversitesi Haber Merkezi