“İkinci Kez Kullanılan Yağ, Yemeğin Lezzetini de Bozar.”
Yağdaki toksiklerin vücutta hücre ve DNA yapısına etki edebileceğinin altını çizen Prof. Dr. Yağmur, "ikinci kez kullanılan kızartma yağının kimyasal yapısı bozulur ve toksikler kanserojen maddelerin oluşumu hızlanır. Aynı zamanda yemeğin lezzet ve rengini de bozar" dedi.
“Yağı Az Kullanın”
Prof. Dr. Yağmur, yağın kızartmada bir kez kullanımının dışında az kullanılmasının da önem taşıdığına işaret ederek, "Kızartma yapımı sırasında tavaya gereğinden fazla yağ konuyor. Tavaya, kızarttığınız yiyeceğin içine girebileceği kadar yağ aktarılması yemeğin pişirimi için yeterlidir. Az yağ kullanıldığı için tasarruf da sağlanmış olur." dedi.
|