Arama Bağlantılar ÇÜ Anasayfa
  HABER MERKEZİ  
 
 
Anasayfa
 
Hakkımızda
 
E-Bülten
 
Röportajlar
  Konuşma Metinleri
  Videolar
  Medyada ÇÜ
 
Haber Arşivi
 
İletişim
 

ÇÜ Kızılay Kulübü, Suriyeli Çocuklar İçin “Ayaklar Üşümesin” Yardım Kampanyası Başlattı

 

 

Adana (ÇÜHM) -

26.02.2014

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Kızılay Kulübü üyeleri ve Türk Kızılayı Adana Şubesi işbirliği ile “Sana İhtiyacım Var” kampanyası kapsamında “Ayaklar Üşümesin” sloganıyla ihtiyaç sahibi Suriyeli çocuklar için bir yardım projesi başlatıldı.

“Ayaklar Üşümesin” sloganıyla yola çıkan Çukurova Üniversitesi Kızılay Kulübü üyeleri, Türk Kızılayı Adana Şube Başkanı Ramazan Saygılı ve Çukurova Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Çeker’in katılımıyla yardım projesinin ilk toplantısını gerçekleştirdi.

ÇÜ Kızılay Kulübü üyeleri, sembolik olarak bir çift çorap ve yardımda bulunan kişinin duygularını yazdığı küçük kartların da içine konulacağı yardım paketlerinin iki hafta boyunca ihtiyaç sahiplerine dağıtılacağını bildirdi.

Saygılı: “Çukurova Üniversitesi Öğrencilerinin İyilik Hareketi Örnek Olmalı.”

“Yormadan, yorulmadan, durmadan iyilik tohumları ekmemiz lazım” diyen Türk Kızılayı Adana Şube Başkanı Ramazan Saygılı, konuyla ilgili yaptığı konuşmada: “Çukurova Üniversitesi öğrencilerinin başlattığı bu iyilik hareketinin her kesime yayılarak, toplumda sinerji yaratacağına inanıyorum.” ifadelerine yer verdi.

Prof. Dr. Çeker: “Gençler Arasındaki Sinerjiden Etkilenmemek Mümkün Değil.”

ÇÜ Hukuk Fakültesi öğrencilerinin böyle bir faaliyetin içerisinde olmasından dolayı mutluluk duyduğunu belirten Dekan Prof. Dr. Mustafa Çeker ise, “Hukuk Fakültesi öğrencisi sadece kanunu öğrenen değil, aynı zamanda çevresindeki sorunlara da duyarsız kalmayan gençler olsun istiyoruz. Gençler arasında müthiş bir sinerji var. “Ayaklar Üşümesin” projesinin boyutuna baktığımızda, birinin ihtiyacını karşılamak, ona destek olmak ya da aracı olmak bile çok önemli. Onun için bu duyarlı davranışınızdan dolayı hepinize şimdiden teşekkür ediyorum. Güzel bir iş yapıyorsunuz. Bundan sonra Fakülte olarak her konuda destekçiniz olacağımızı belirtmek istiyorum” şeklinde konuştu.

Kurulacak Stantlarda Kampanyanın Amacı Anlatılacak

İlerleyen zamanlarda proje kapsamında üniversitenin farklı merkezlerine stantlar kurulacağının altını çizen ÇÜ Kızılay Kulübü Başkanı Fatih Oğultekin de, “Projemizdeki amaç, tüm öğrenci arkadaşlarımız arasında farkındalık oluşturmak ve onları yardıma teşvik etmek. Şuana kadar 45 bin üniversite öğrencisi arkadaşımızdan bağış topladık. İlerleyen zamanlarda üniversitenin farklı merkezlerinde kuracağımız stantlarla öğrenci arkadaşlarımızı bu yardım projesi hakkında bilgilendireceğiz ve bağışladıkları çoraplarla birlikte duygu ve düşüncelerini aktardıkları kartları Suriyeli kardeşlerimize ulaştıracağız” dedi.

 

 

kişi ziyaret etmiştir

 



Çukurova Üniversitesi Haber Merkezi