Arama Bağlantılar ÇÜ Anasayfa
  HABER MERKEZİ  
 
 
Anasayfa
 
Hakkımızda
 
E-Bülten
 
Röportajlar
  Konuşma Metinleri
  Videolar
  Medyada ÇÜ
 
Haber Arşivi
 
İletişim
 

Türkiye KOÇ FEST Üniversite Spor Oyunları Açılış Töreni

 

 

Çukurova Üniversitesi  KOÇ  FEST  Spor Oyunları
Çelenk  Koyma Töreni
ile başladı

Adana (ÇÜHM) -

08.05.2013

Koç Fest Üniversite Spor Oyunları kapsamında Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kibar tarafından Atatürk Parkındaki tören alanına çelenk bırakıldı. Çelenk törenine Çukurova Üniversitesi Rektör Baş Danışmanı Prof. Dr. Metin Yavuz, Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu Başkanı Prof. Dr. Kemal Tamer,  Adana Gençlik ve Spor İl Müdürü Fazlı Bayram Hadi, Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Müdürü Prof.Dr. Sadi Kurdak ve Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Müdür  Yardımcısı Okutman Ercan Yeldan katıldı.

Çukurova Üniversitesi, Gençlik ve Spor Bakanlığı ve Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu tarafından gerçekleştirilen 10. Türkiye Koç Fest Üniversite Spor Oyunları Açılış Töreni  Çukurova Üniversitesi Stadyumunda gerçekleştirildi. Açılış Törenine, Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Mustafa Kibar, Rektör Baş Danışmanı Prof. Dr. Metin Yavuz, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Fenercioğlu, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yaşare Aktaş Arnas, Adana Vali Yardımcısı Halis Arslan, Büyükşehir Belediye Başkanı Zihni Aldırmaz, Kayseri Erciyes Üniversitesi Rektör YardımcısıProf. Dr. Murat Doğan, Türkiye Üniversite  Sporları Federasyonu Başkanı Prof. Dr. Kemal Tamer, Adana Gençlik ve Spor İl Müdürü Fazlı Bayram Hadi katıldı ve Koç Holding Kurumsal Marka Müdürü Okyar Tuncer Katıldı.

KOÇ FEST Spor Oyunları açılış töreninde saygı duruşu ve İstiklal Marşının ardından, Çukurova Üniversitesi ve diğer illerden gelen üniversite öğrencileri birlikte Kortej yürüyüşü gerçekleştirildi. Açılış konuşmalarının ardından, oyunlar bayrağı Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kibar tarafından önümüzdeki yıl final müsabakalarının yapılacağı Kayseri Erciyes Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Doğan'a teslim edildi. Bayrak teslimi sonrasında plaket töreni gerçkleştirildi.

Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kibar, Koç Topluluğu’nun 2006 yılından bu yana üniversite gençliğini spor, teknoloji, müzik, eğlence ve rekabetle buluşturmak amacıyla düzenlediği,  Türkiye Koç Fest Üniversite Spor Oyunları festivalinin bu yılki son ayağının Çukurova Üniversitesinde yapılıyor olmasını büyük bir memnuniyetle karşıladığını ifade etti. Prof. Dr. Kibar, Yıl boyunca 185 üniversiteden 20 bin sporcunun 44 branşta mücadelesine sahne olan Koç Fest Üniversite Spor Oyunları final müsabakalarının Çukurova Üniversitesi ev sahipliğinde sona ereceğini söyledi.

Türkiye’nin en büyük üniversitelerinden birisi olan Çukurova Üniversitesi’nin kuruluşunun 40. Yılına denk gelen festival kapsamında pek çok aşamayı geçerek finale kalmış 5000 yakın sporcuyu ağırlayacağını belirten Prof. Dr. Mustafa Kibar, kampüs ve şehirdeki spor tesislerinde bu etkinlik süresince Türk sporunun önemli müsabakalarının gerçekleşeceğini ifade etti.  Rektör Prof. Dr. Kibar,  önümüzdeki günlerde daha iyiyi hedefleyen, daha büyük başarılar için yeni yapılanmaları projelendiren spor dünyamıza en önemli katkıyı,  sporcularımızın vereceğini belirtirken Prof. Dr. Mustafa Kibar,  “Biz yöneticilere düşen görev ise, sizin eğitiminizi tamamlayarak hayata hazırlandığınız üniversite yıllarınızda sportif ve elbette kültürel etkinliklere sağlıklı koşullarda katılmanızı sağlamak ve yaşamın zorluklarına hazırlanmanız içine en uygun ortamı hazırlamak olacaktır” dedi.

Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu Başkanı Prof. Dr. Kemal Tamer, Ülkemizin artık Dünyada en büyük spor organizasyonları gerçekleştirebileceğini, bu alandaki gelişmelerin üniversite gençleri tarafından sağlanacağını ifade etti.

Büyükşehir Belediye Başkanı Zihni Aldırmaz,  5000 sporcu gencin Çukurova Üniversitesinde yarışmasının, Adana'nın zenginliği olduğunu belirtti. Gençlere başarı dileklerini ileten Aldırmaz, şehir dışından gelen öğrencilerin üniversite ve Adana'yı yakından tanıyabilmek için gezmelerini tavsiye etti.

Vali Yardımcısı Halis Arslan, bir yıl önce festival bayrağının Yunus Emre diyarından Karacaoğlan diyarına getirildiğini, gelecek yıl ise Anadolu'nun en yüksek diyarı Erciyes’de olacağını ifade etti. Vali Yardımcısı Arslan, “Gençlerin başarısı bizim başarımızdır” diyerek, 2020 olimpiyatlarının Türkiye’de yapılması hedefinin gençlerle gerçekleştileceğini gençler için her türlü fedekarlığı yapmaya hazır olduklarını söylerken Çukurova'nın tüm gençlerin evi olduğunu belirtti.

KOÇ  FEST  spor oyunları açılış töreni, öğrencilerin sunduğu gösterilerin ardından sona erdi. Açılış töreninin sona ermesiyle Rektörlük tarafından Beden Eğitimi Spor Yüksekokulunda (BESYO) da düzenlenen kokteylde, Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kibar tarafından Adana Vali Yardımcısı Halis Arslan, Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu Başkanı Prof. Dr. Kemal Tamer ve Koç Holding Kurumsal Marka Müdürü Okyar Tuncer'e plaket takdim edildi.

 

 

kişi ziyaret etmiştir

 



Çukurova Üniversitesi Haber Merkezi