Arama Bağlantılar ÇÜ Anasayfa
  HABER MERKEZİ  
 
 
Anasayfa
 
Hakkımızda
 
E-Bülten
 
Röportajlar
  Konuşma Metinleri
  Videolar
  Medyada ÇÜ
 
Haber Arşivi
 
İletişim
 

ÇÜ Adana Halk Kültür Evi Farklı Konularda Konuklarını Ağırlamaya Devam Ediyor.

 

 

Adana (ÇÜHM) -

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Türkoloji Araştırma Merkezi bünyesinde “Çukurova Üniversitesi Adana Halk Kültür Evi” olarak hizmete veren Adana’nın kültür ve sanat hayatına ev sahipliği yapan mekânda, konusunda uzman konuklarla geleneksel hale gelen söyleşiler devam ediyor.

Söyleşiler kapsamında farklı konularda uzman isimler kendi alanlarında sunumlar yaptı. Mimar Mehmet Murat Ulaş, “Konağın Dünü Bugünü” konulu sunum gerçekleştirirken, Prof. Dr. Nurçay Türkoğlu “Toplumsal İletişim ve Gündelik Yaşam” konusuyla, “Cumhuriyet Dönemi Roman ve Hikâyesinde Köyden Kente Göç” konusuyla da Yrd. Doç. Dr. Bedri Aydoğan katılımcılarla buluştu.

“Konağın Dünü Bugünü.”

Mimar Mehmet Murat Ulaş, “Konağın Dünü Bugünü” konulu sunumunda konağın kısa bir restorasyon öyküsü anlattı. Ne durumda olduğunu ve ne duruma geldiğini özetleyen Mimar Ulaş, Kısacıkzade Konağı’nın 1900‘lü yılların başlarında yapılan bir bina olduğunu hatırlattı. İşgal dönemlerinde Düyun-u Umumiye binası olarak kullanıldığını belirten Mimar Ulaş, “Osmanlının dış ülkelere olan borçlarının toplandığı bu merkezi daha sonra Kısacıkzade ailesi kullandı. Bina bir satış ile başka bir aileye geçtikten sonra uzun yıllar atıl ve boş kaldı. Binayı 2012 yılında Ticaret Odası satın aldı ve restorasyon faaliyetleri için projelerini ihalelerini yapıtı. 2013 yılının başlarında ise onarım ve restorasyon faaliyetleri başlanarak tamamlandı. Sonrasında ise Çukurova Üniversitemize devredildi.” dedi.

 

 

“Toplumsal İletişim ve Gündelik Yaşam.”

Konağın bir başka konuşmacısı ise Çukurova Üniversitesi İletişim Fakültesi İletişim Bilimleri Bölüm Başkanı Prof. Dr. Nurçay Türkoğlu oldu. “Toplumsal İletişim ve Gündelik Yaşam” başlıklı sunumunu gerçekleştiren Prof. Dr. Türkoğlu, toplumsal değişimin büyük ölçüde zaman ve mekânın algılanma tarihine bağlı olduğunu söyledi. Prof. Dr. Türkoğlu, iletişim, iletişim araçları, kültür, kültür endüstrileri ve kültürel üretim alanları hakkında açıklamalarda bulundu.

 

“Cumhuriyet Dönemi Roman ve Hikâyesinde Köyden Kente Göç.”

Konağın bir başka konuğu ise “Cumhuriyet Dönemi Roman ve Hikâyesinde Köyden Kente Göç” konusuyla Çukurova Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili Ve Edebiyatı Bölümü Yeni Türk Edebiyatı Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Bedri Aydoğan oldu.

 

 

kişi ziyaret etmiştir

 



Çukurova Üniversitesi Haber Merkezi