Adana (ÇÜHM) -
15.01.2016
Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Türkoloji Araştırma Merkezi bünyesinde “Çukurova Üniversitesi Adana Halk Kültür Evi” olarak hizmete açılan Adana’nın kültür ve sanat hayatına ev sahipliği yapan mekânda, konusunda uzman konuklarla geleneksel hale gelen söyleşiler devam ediyor. Konusunda uzman kişilerin farklı konularda bilgiler verdiği söyleşilerde bu haftaki konu “Adana’nın Gastronomi Turizmi Zenginliklerinin Değerlendirilmesi” oldu.
Kente dair farklı konu ve konuklarla Adanalıları bir araya getiren Çukurova Üniversitesi Türkoloji Araştırma Merkezi bu hafta da ÇÜ Karataş Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu Seyahat İşletmeciliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cihan Yavuz’u konuk etti. Prof. Dr. Yavuz kentin gastronomi turizmi bakımından zenginliklerini anlattı.
“Adana Turizmi Yavaşta Olsa İlerliyor.”
Konferansın açılış konuşmasını Çukurova Üniversitesi Türkoloji Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Prof. Dr. Deniz Abik yaparken Prof. Dr. Yavuz, “Adana turizm alanında ilerleme kaydediyor. Bu ilerleme yavaş ama sonuç olarak ilerliyor. Kaynakların geliştirilmesi ve Adana tanıtımının yapılması, kurumların işbirliği ile istikrarla Adana Turizminin gelişmesi devam ediyor.” dedi. |