Arama Bağlantılar ÇÜ Anasayfa
  HABER MERKEZİ  
 
 
Anasayfa
 
Hakkımızda
 
E-Bülten
 
Röportajlar
  Konuşma Metinleri
  Videolar
  Medyada ÇÜ
 
Haber Arşivi
 
İletişim
 

Adana’nın Gastronomi Turizmi Zenginlikleri Nasıl Geliştirilir?

 

 

Adana (ÇÜHM) -

15.01.2016

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Türkoloji Araştırma Merkezi bünyesinde “Çukurova Üniversitesi Adana Halk Kültür Evi” olarak hizmete açılan Adana’nın kültür ve sanat hayatına ev sahipliği yapan mekânda, konusunda uzman konuklarla geleneksel hale gelen söyleşiler devam ediyor. Konusunda uzman kişilerin farklı konularda bilgiler verdiği söyleşilerde bu haftaki konu “Adana’nın Gastronomi Turizmi Zenginliklerinin Değerlendirilmesi” oldu.

Kente dair farklı konu ve konuklarla Adanalıları bir araya getiren Çukurova Üniversitesi Türkoloji Araştırma Merkezi bu hafta da ÇÜ Karataş Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu Seyahat İşletmeciliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cihan Yavuz’u konuk etti. Prof. Dr. Yavuz kentin gastronomi turizmi bakımından zenginliklerini anlattı.

“Adana Turizmi Yavaşta Olsa İlerliyor.”

Konferansın açılış konuşmasını Çukurova Üniversitesi Türkoloji Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Prof. Dr. Deniz Abik yaparken Prof. Dr. Yavuz,  “Adana turizm alanında ilerleme kaydediyor. Bu ilerleme yavaş ama sonuç olarak ilerliyor. Kaynakların geliştirilmesi ve Adana tanıtımının yapılması, kurumların işbirliği ile istikrarla Adana Turizminin gelişmesi devam ediyor.” dedi.

 

“Adanamızın Çok Fazla Zenginlikleri Var.”

Turizmin multudisipliner bir alan olduğuna dikkat çeken Prof. Dr. Yavuz, turizmin birçok bilimi içinde bulundurduğunu belirterek gastronominin de turizmin alt dallarından bir tanesi olduğunu söyledi. Prof. Dr. Cihan Yavuz, “Bir yerin turizmini geliştireceğiniz zaman bu alt dalların birlikte çalışması gerekiyor.  Adanamızın çok fazla zenginlikleri var. Bunların her birini tek tek ele aldığınızda turizmi geliştiremezsiniz. Ancak her birini birbiri ile eklenti haline getirerek ilişkilendirdiğiniz zaman ancak turizmi geliştirebilirsiniz.” dedi.  

HABER GÖRÜNTÜ LİNKLERİ

http://we.tl/qP5dEzyxTo

https://www.wetransfer.com/downloads/

 

 

kişi ziyaret etmiştir

 



Çukurova Üniversitesi Haber Merkezi