Arama Bağlantılar ÇÜ Anasayfa
  HABER MERKEZİ   Anasayfa
 
  Hakkımızda
  Gündemdekiler
  Etkinlikler
  Röportajlar
  Medyada ÇÜ
  Haber Arşivi
  Haber Bildirim Formu
  İletişim
 
Adres: Çukurova Üniversitesi Haber
Merkezi Sarıçam Adana
Telefon: +90 322 338 70 70
Dahili: 2016
Faks: +90 322 338 70 70
E-posta: habermerkezi@cu.edu.tr

Çukurova Üniversitesi Devlet Konservatuarı "Festival Türk" Dergisinde

 

iletisim1

Adana (ÇÜHM) - Çukurova Üniversitesi Devlet Konservatuarı Müdürü Yrd. Doç. Dr. Mustafa Bayık'ın açıklamaları,ülkemizde basılan ve 16 ülkede yayınlanan "Festival Türk" dergisinin son sayısında yer aldı.

Konservatuvarın, ilköğretimden lisans eğitimine kadar uzanan kaliteli hizmet içeriğiyle, uluslararası nitelikte sanat eğitimi verdiğini söyleyen Doç. Dr. Bayık, "Yurtiçi ve yurtdışında yapılan birçok sanat etkinliğinde kazandığımız ödül, dereceler ve başarılarımız kurum olarak iyi eğitim verdiğimizin kanıtıdır. Lisans eğitimini tamamlayan çok sayıda öğrencimiz, yurt içinde ve yurt dışında birçok opera, orkestra ve tiyatroda sanatçı olarak ülkemiz tanıtımına hizmet vermektedir. Diğer alanlarda olduğu gibi sanatta da dünya ile yarışan bir Adana, 'muasır medeniyet' yolundaki yerini hızla almaktadır. Modern dünyanın vazgeçilmez ritmi olan sanatın, Adana'daki temsilcileri olarak hizmet vermekten onur duyuyoruz." diyerek Konservatuar'ın Adana şehri için önemini vurguladı.


Dergide Çukurova Üniversitesi Devlet Konservatuvarı'nın evrensel ve ulusal çok sesli müzik ve sahne sanatları alanında nitelikli, çağdaş, uluslararası düzeyde bir eğitim vererek; ülkemizin ve dünyanın çağdaş sanat kurumlarına aydın, modern, çok yönlü, vizyonu geniş, değer yaratan sanatçılar yetiştirmek için çalıştığı ifade edildi. Güçlü eğitim kadrosu, güçlü vizyonu ve uyumlu ekip çalışması ile huzurlu ve anlayışlı bir ortamda eğitim veren Çukurova Üniversitesi Devlet Konservatuvarı'nın konumu dolayısıyla geniş bir öğrenci portföyüne sahip olduğu belirtildi.


Dergide, Çukurova Üniversitesi Devlet Konservatuvarı'nın geride bıraktığı 2012 yılında daha yüksek bir dinamizm kazandığı ifade edilerek Üniversite ile şehir arasında sağlam bir köprü kurulmasına katkılarını sürdürmeye devam edeceği kaydedildi.



 

Tel: 0 (322) 338 70 70 - 0 (322) 338 60 84/2016 habermerkezi@cu.edu.tr

 


Çukurova Üniversitesi Haber Merkezi