Arama Bağlantılar ÇÜ Anasayfa
  HABER MERKEZİ  
 
 
Anasayfa
 
Hakkımızda
 
E-Bülten
 
Röportajlar
  Konuşma Metinleri
  Videolar
  Medyada ÇÜ
 
Haber Arşivi
 
İletişim
 

Çukurova Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Yeni Yeteneklerini Arıyor.

 

 

Adana (ÇÜHM) -

30.05.2016

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Devlet Konservatuvarı yeni öğrencilerini bekliyor. 2016 – 2017 dönemi için ilkokul yarı zamanlı, ortaokul 5. sınıf tam zamanlı, lise ve lisans düzeyinde özel yetenek sınavıyla öğrenci alacak. ÇÜ Devlet Konservatuvarı Müdürü Doç. Dr. Toğroul Ganioğlu 4 Nisan’da başlayan ön kayıtların, 17 Haziran’da sona ereceğini duyurdu.

Ulusal ve uluslararası alanda birçok sanatçı yetiştiren Çukurova Üniversitesi Devlet Konservatuvarı yeni yetenekleri keşfetmek amacıyla yetenek sınavı düzenliyor. Konuyla ilgili açıklama yapan ÇÜ Devlet Konservatuvarı Müdürü Doç. Dr. Toğroul Ganioğlu, her yıl gerçekleştirilen yetenek sınavının bu yılda yapılacağını ifade etti.

“İlkokul Seviyesindeki Öğrenciler Haftada İki Gün Birer Saat Eğitim Alacak.”

Eğitimlerin ilkokul birinci sınıftan başladığını kaydeden Doç. Dr. Ganioğlu, ortaokul birinci sınıfa kadar olan 4 yıllık ilkokul dönemi boyunca öğrencilerin haftada iki defa birere saat enstrüman dersi alacaklarını söyledi. Doç. Dr. Ganioğlu, ilkokul seviyesindeki derslerin yarı zamanlı verilmesinin nedenlerini de; “Bu sürecin gerekçesi, çocuğun klasik müziği ne kadar seveceğine, disiplinli çalışmaya ne kadar alışacağına, hocasının çocuğu bu meslekte ne kadar başarılı olabileceğini tanımlaması için verilen ideal bir zamandır.” şeklinde açıkladı ve yarı zamanlı dönem olan ilkokul 1-4 sınıfları arasında, çocuğun yaşına göre her sınıftan başlatılabileceğini bildirdi.

“Meslek Derslerinin Yanında Tüm Diğer Kültür Derslerini Ortaokulların Müfredatlarına Uygun Olarak Alıyor.”

5. sınıftan itibaren tam zamanlı öğrenci statüsüne girildiğini hatırlatan ÇÜ Devlet Konservatuvarı Müdürü Doç. Dr. Ganioğlu, bu dönemin çocuğun yarı zamanlı 4 yıllık eğitimden sonra klasik müzik üzerinde devam ettirmeye karar verip bu mesleğe ilk adımını attığı dönem olma özelliği taşıdığını söyledi. Bu aşamadan sonra çocuğun tamamen konservatuvar öğrenci olduğunu belirten Doç. Dr. Ganioğlu, öğrencilerin meslek derslerinin yanında tüm diğer kültür derslerini ortaokulların müfredatlarına bağlı olarak konservatuvarda alacaklarını söyledi. Öğrencinin bir şekilde, herhangi bir nedenle müzik eğitiminden vazgeçmek istemesi durumunda milli eğitime bağlı olan herhangi bir okula geçiş yapabileceğini söyleyen Doç. Dr. Ganioğlu, konservatuvar öğrencilerinin çok şanslı olduklarını belirtti. Diğer okulların öğrencilerinin meslek seçimlerini lise 4'te yaptıklarını hatırlatan Doç. Dr. Ganioğlu, konservatuvar öğrencilerinin ise bunu ortaokul 1'de karar verip bu yol üzerinde ilk adımlarını atmaya başladıklarını söyledi.

Doç. Dr. Güler: “Müzik Eğitimine Küçük Yaşta Başlanmalı.”

İnsanın küçük yaştan itibaren müzikle karşılaşmaya başladığını ifade eden ÇÜ Devlet Konservatuvarı Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Ulviyye Güler ise, bazen bir çocuğu gözlediğimizde farklı müzik çeşitleriyle coştuğunu, hüzünlendiğini, ağladığını görebildiğimizi, çocukların müzik sayesinde çeşitli duygularını gösterebildiğini belirtti. “Müzik eğitimi küçük yaştan başlatılmalıdır. İlkokul dönemi en idealidir. Daha okuma yazma bilmeyen çocuklara bile bir enstrüman eğitimi verilebilir.” diyen Doç. Doç. Güler müzisyen olmanın sadece bir enstrüman çalmak anlamına gelmediğini belirterek, “Müzik eğitimi çocuğun hafızasını güçlendirir, psikomotor hareketlerini olumlu etkiler, duygusal yapısının öne çıkmasını sağlar, genel kültürünü arttırır. Bir öğrencinin başarısında etken olan şeyler; yetenek, disiplinli çalışma ve profesyonel bir öğretmenin eş zamanlı bulunmasıdır. Bunlardan birisi eksik olunca başarılı sonuca ulaşmak çok zordur.” şeklinde konuştu.

“Profesyonel Müzisyenler ve Hocalardan Oluşan Komisyon Karar Veriyor.”

Çocuğun konservatuvara yatkınlığını profesyonel müzisyenlerden ve son derecede tecrübeli hocalardan oluşan komisyon tarafından tespit edildiğini bildiren Doç. Dr. Güler, “Çocuğunuzun yeteneğini, müziğe yatkınlığını, fiziki kriterlerini ve bu eğitimi almak isteğini ölçüp, sınav sonunda konservatuvar eğitimi için uygun olup olmadığı konusunda bu komisyon karar veriyor. Yani biz akademisyenler siz velilere doğru adımları atmanız için elimizden geldikçe yardımcı olmaya çalışıyoruz.” dedi.

“Bu Mesleği Seçerek Aslında Çocuğunuzun Koluna Altın Bilezik Takıyorsunuz.”

ÇÜ Devlet Konservatuvarı Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Ulviyye Güler, mezun olan öğrencilerin ileride solist olarak kariyerini devam ettirebileceğine vurgu yaparak, “Belkide öğrencilerimiz bizim gibi akademisyen olmayı tercih eder, belki senfoni orkestrasında çalışmaya başlar ya da müzik öğretmenliğini seçer. Ama bütün bu hedeflere gelebilmeleri için doğru ve zamanında alınan eğitim şart. Ve bu eğitimi biz konservatuvar ailesi olarak sizlere en iyi şekilde sunmaya hazırız. Ön kayıtlarımız başlamıştır.” şeklinde konuştu.

İlkokul, Ortaokul ve Lise İçin Öğrenci Alınacak Bölümler

Çukurova Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Yarı Zamanlı Eğitim Programının 1., 2., 3. ve 4. sınıflarına Piyano Anasanat Dalı’nda (Piyano), Üflemeli-Vurmalı Çalgılar Anasanat Dalı’nda (Flüt, Obua, Klarnet, Fagot, Korno, Trompet, Trombon ve Vurmalı Çalgılar), Yaylı Çalgılar Anasanat Dalı’nda (Keman, Viyola, Viyolonsel ve Kontrbas) ve Bale Anasanat Dalı’nda (Bale);

Müzik ve Bale Ortaokulu 5. sınıfına Yaylı Çalgılar Anasanat Dalı’nda (Keman, Viyola, Viyolonsel ve Kontrbas), Üflemeli Vurmalı Çalgılar Anasanat Dalı’nda (Flüt, Obua, Klarnet, Fagot, Korno, Trompet, Trombon ve Vurmalı Çalgılar), Piyano Anasanat Dalı’nda (Piyano) ve Bale Anasanat Dalı’nda (Bale); sınıf bazında belirlenen kontenjanlar dahilinde öğrenci alımı yapılacak.

Müzik ve Bale Ortaokulunun  6.,7.,8. sınıflarına Yaylı Çalgılar Anasanat Dalı’nda (Keman, Viyola, Viyolonsel ve Kontrbas), Üflemeli Vurmalı Çalgılar Anasanat Dalı’nda (Flüt, Obua, Klarnet, Fagot, Korno, Trompet, Trombon ve Vurmalı Çalgılar) ve Piyano Anasanat Dalı’nda (Piyano), Bale Anasanat Dalı’nda (Bale), Müzik ve Sahne Sanatları Liselerinin ise 9.,10.,11.,12. sınıflarına Yaylı Çalgılar Anasanat Dalı’nda (Keman, Viyola, Viyolonsel ve Kontrbas) Üflemeli Vurmalı Çalgılar Anasanat Dalı’nda (Flüt, Obua, Klarnet, Fagot, Korno, Trompet, Trombon ve Vurmalı), Piyano Anasanat Dalı’nda (Piyano) ve Bale Anasanat Dalı’nda(Bale) sınıf bazında belirlenen kontenjanlar dahilinde nakil ve geçiş  sınavı ile öğrenci alımı gerçekleştirilecek..

LİSANS DEVRESİ
a) MÜZİK BÖLÜMÜ
PİYANO ANASANAT DALI                                 - Piyano Sanat Dalı
YAYLI ÇALGILAR ANASANAT DALI                    - Keman Sanat Dalı
- Viyola Sanat Dalı
- Viyolonsel Sanat Dalı
- Kontrabas Sanat Dalı
ÜFLEMELİ - VURMALI ÇALGILAR         
ANASANAT DALI                                              - Flüt Sanat Dalı
- Obua Sanat Dalı
- Klarinet Sanat Dalı
- Fagot Sanat Dalı
- Korno Sanat Dalı
- Trompet Sanat Dalı
- Trombon Sanat Dalı
- Vurmalı Çalgılar Sanat Dalı

b) SAHNE SANATLARI BÖLÜMÜ
OPERA - ŞAN ANASANAT DALI                        - Şan Sanat Dalı
TİYATRO - OYUNCULUK                                 
ANASANAT DALI                                              - Oyunculuk Sanat Dalı

 

 

kişi ziyaret etmiştir

 



Çukurova Üniversitesi Haber Merkezi