Arama Bağlantılar ÇÜ Anasayfa
  HABER MERKEZİ  
 
 
Anasayfa
 
Hakkımızda
 
E-Bülten
 
Röportajlar
  Konuşma Metinleri
  Videolar
  Medyada ÇÜ
 
Haber Arşivi
 
İletişim
 

Prof. Dr. Mehmet Erbil’in Emekliliği Onuruna Korozyon Çalıştayı Düzenlendi

 

 

Adana (ÇÜHM) -

29.04.2014

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Fen Edebiyat Fakültesi Kimya Bölümü bir profesörünü daha emekli etti. Uzun yıllar ÇÜ Fen Edebiyat Fakültesi Kimya Bölümü’nde, Türk ve dünya bilim insanlarıyla önemli çalışmalara imza atan Prof. Dr. Mehmet Erbil onuruna kurumsal emeklilik töreni ve “Korozyon Çalıştayı” düzenlendi.

ÇÜ Fen Edebiyat Fakültesi Kimya Bölümü ile Korozyon Derneği tarafından ortaklaşa düzenlenen tören, Mithat Özsan Amfisi’nde gerçekleştirildi. Törene Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Hasan Fenercioğlu, Prof. Dr. Seyhan Tükel, Prof. Dr. Azmi Yalçın, Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Selahattin Serin, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Korozyon Derneği Başkanı Yük. Müh. Necil Kurtkaya, korozyon derneğinin çalışmaları ile ilgili bilgi verdi. Prof, Dr. Mustafa Doruk ise, korozyonun önemini, derneğin bu alandaki çalışmalarını ve derneğin kuruluşundan günümüze kadar olan gelişimini anlattı.

 

Türkiye ve Dünya Genelinde Korozyonun Ekonomiye Etkisi Anlatıldı

Panelde, “Türkiye’de korozyon çalışmaları ile araştırma ve endüstriyel kuruluşlara verilen destekler çerçevesinde Korozyon Derneği’nin rolü”, “korozyon konusunda yapılan araştırmaların ve projelerin desteklenmesinde TÜBİTAK ve sanayinin yaklaşımı”, “akademik ve endüstriyel kuruluşlarda araştırma projeleri ve konularının seçiminde zorluklar - ilgi yetersizliği”, “elektrokimyanın korozyon araştırmalarındaki yeri ve önemi”, “elektrokimya genel anlamda nerelerde nasıl uygulanıyor ve nasıl değerlendiriliyor?”, “korozyon araştırmalarında elektrokimyasal ölçümler ne derece doğru değerlendiriliyor?” konularında sunumlar yapılarak, Türkiye ve dünya genelinde korozyonun ekonomiye etkisi vurgulandı.

Panelden sonra Prof. Dr. Mehmet Erbil’in emeklilik törenine geçildi. Prof. Dr. Mehmet Erbil’in öz geçmişi, Fen Edebiyat Fakültesi Kimya Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Tunç Tüken tarafından sunuldu.  Ardından katılımcılar da tek tek kürsüye çıkarak Prof. Dr. Erbil ile ilgili anılarından söz ettiler.

Konuşmaların ardından Korozyon Derneği Başkanı Necil Kurtkaya tarafından Prof. Dr. Mehmet Erbil’e plaket takdim edildi. Tören toplu fotoğraf çekimi ve kokteylle sona erdi.

 

 

kişi ziyaret etmiştir

 



Çukurova Üniversitesi Haber Merkezi